Managed hosting door True

T-Systems neemt belang in Portavita

 

Ziekenhuis verpleegster zorg

De Duitse automatiseerder T-Systems koopt een belang van 21 procent in de Amsterdamse leverancier van zorg-ict Portavita. Dat bedrijf levert via een webdienst persoonlijke zorgdossiers voor chronisch zieken. Door het belang in Portavita neemt de Duitse automatiseerder ook aandelen over van de Nederlandse softwareontwikkelaar MGRID. Dat zusterbedrijf van Portavita ontwikkelt databasemanagementsoftware voor medische gegevens. Van de overeenkomst zijn geen financiële details bekendgemaakt.

In de afspraak is ook vastgelegd dat T-Systems de komende vijf jaar het beheer van de webgebaseerde software van de Amsterdamse leverancier op zich neemt. Dat gebeurt via het beveiligde zorgnetwerk en de rekencentra van de Duitse automatiseerder.

De Amsterdamse leverancier ziet door de overeenkomst groeimogelijkheden in de Duitse en internationale zorgmarkt. Volgens T-Systems, dat zich onder andere richt op zorgautomatisering, wordt er in Duitsland jaarlijks ongeveer 250 miljard euro aan gezondheidszorg uitgegeven. De leverancier stelt dat zorgaanbieders op zoek zijn naar mogelijkheden om de behandelkosten van chronische patiënten terug te dringen.

Disease management

Portavita ontwikkelt, verkoopt en implementeert webgebaseerde zorgdossiers voor patiënten met chronische aandoeningen. Dat product heeft de naam Disease Management System (DMS). Er zijn verschillende modules beschikbaar voor bijvoorbeeld diabetici, astma-patiënten, risicomanagement en bloedonderzoek. Het Amsterdamse bedrijf heeft dertig medewerkers.

T-Systems is de automatiseringstak van Deutsche Telekom. Bij het bedrijf werken wereldwijd 46.000 mensen. In Nederland heeft het bedrijf zijn hoofdkantoor in Vianen. Heineken, Shell en T-Mobile zijn de belangrijkste klanten in Nederland.

De investering voor het minderheidsbelang in Portavita komt van T-Venture, het onderdeel van Deutsche Telekom dat durfkapitaal verstrekt.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/3140845). © Jaarbeurs IT Media.

?

 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.