Managed hosting door True

'Bedrijven focussen zich te veel op kostenbesparing'

 

Bedrijven moeten zich minder concentreren op kostenbesparing en meer gebruik maken van ict-toepassingen die hen juist strategische informatie verschaft. Daarmee kunnen ze overleven en op korte en lange termijn stappen zetten voor verdere groei. Uiteraard het liefst met software van SAP en zijn business partners. Dit was de strekking van de SAP World Tour en Tech Tour 2009, dat gehouden werd in de Van Nelle Fabriek in Rotterdam.

SAP hield zijn SAP World Tour en Tech Tour 2009 in Rotterdam. Het event vervangt de internationale bijeenkomst Sapphire. Ruim 500 bezoekers, bestaande uit SAP-medewerkers, partners en klanten, luisterden naar managing director Angelique de Vries van SAP Nederland. Thema van de bijeenkomst was ‘Helder vooruitzien'. De Vries: ‘SAP wil bedrijven helpen bij het succesvol anticiperen op de realiteit van morgen. Dat is een nieuwe wereld, waarin duurzaam ondernemen belangrijk is. Bedrijven moeten zich opnieuw uitvinden en nieuwe kansen en markten zoeken.' Hierbij is volgens SAP een rol weggelegd voor ict-afdelingen om de business beter te ondersteunen en een helder beeld te krijgen van de cashpositie.

Deze uitdagingen kunnen worden aangegaan met de software van SAP, aldus de topvrouw. Bijvoorbeeld met de erp-software Business Suite 7 en de business intelligence-toepassingen van het overgenomen Business Objects. Eindgebruikers konden ‘live' de laatste toepassingen zien op diverse stands van SAP-business partners. Zo was er een demo te zien van SAP Business Objects Explorer, waarmee snel relevante informatie kan worden gevonden met zoekopdrachten á la Google. Ook waren er demo's van SAP CRM 2007, waarmee bedrijven volgens De Vries meer inzicht en een uniform beeld krijgen van hun klanten. De Vries zei verder dat het van belang is dat SAP, business partners en klanten nauwer met elkaar samenwerken. Zo kunnen allen sneller inspelen op veranderingen in de markt.

Toptalent

Na een presentatie van futuroloog Paul Ostendorf, waarin hij een blik wierp op de spannende technologie van de toekomst, was het woord aan vice president of product strategy Jeffrey Word van SAP. Hij besprak hoe bedrijven kunnen overleven met een plan van aanpak. Volgens Word richten bedrijven zich te veel op kostenbesparingen. ‘Bedrijven zijn op dit moment veel te veel gericht op outsourcing en het beperken van uitgaven. Ze stellen te hoge eisen aan leveranciers, focussen vooral op hun beste klanten en reduceren banen.' Volgens hem is het beter dat bedrijven zich concentreren op ‘waarde' in plaats van ‘kosten'.

Word sprak van een omschakeling van ‘Cost focus naar value focus'. Word: ‘Dat betekent bijvoorbeeld dat bedrijven meer kunnen samenwerken met andere partners die bepaalde zaken beter kunnen uitvoeren. Door samen te werken kun je doelstellingen halen en win-win-situaties creëren. Verder is het nu de beste tijd om nieuwe klanten binnen te halen die nog geen zaken met je doen. Ook is er nu een mooie gelegenheid om de productiviteit te verhogen'. Word zegt dat daarbij een rol is weggelegd voor ict-afdelingen. ‘De directie van een bedrijf krijgt dan een beter inzicht in de cashpositie en andere belangrijke assets. IT wordt dan echt strategisch toegepast.'

Word zei verder dat bedrijven zich op korte termijn moeten concentreren op meer grip op inkomsten en uitgaven, verbetering van operationele efficiency en beter inzicht waar de risico's liggen. 'Op lange termijn kunnen bedrijven zich richten op het leveren van hoogwaardige diensten aan klanten, het behouden van toptalent en het voeren van een duurzaamheidsbeleid.'

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/3110145). © Jaarbeurs IT Media.

?

 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.