Managed hosting door True

Ontwikkelaar Verum leent 1,5 miljoen voor groei

 

Softwareontwikkelaar Verum wil uitbreiden. Voor die geplande groei leent het bedrijf anderhalf miljoen euro van de Rabobank. Het bedrijf zegt dat geld te gebruiken voor doorontwikkeling van de Analytical Software Design Suite (ASD). Die suite is bedoeld om fouten op te sporen tijdens de ontwikkeling van software. Het bedrijf uit Waalre levert onder andere aan Philips en ICT Automatisering. Er was een uitgebreide businesscase nodig om de bank te overtuigen. De overheid staat garant voor een deel van het geleende bedrag.

Software-ontwikkelaar brengt sinds 2004 de ASD-suite op de markt. Het pakket moet de kosten van softwareontwikkeling verlagen door in een vroeg stadium fouten te ontdekken. Door gebruik van het pakket moeten de kosten van het ontwikkelen, testen en onderhouden van software dertig procent lager uitvallen. De software wordt onder andere gebruikt bij de ontwikkeling van ingebouwde (embedded) software in scan- en röntgen-apparaten van Philips Health Care.

‘Door de huidige economische omstandigheden was het niet eenvoudig om de lening rond te krijgen', stelt ceo Robert Howe. Het bedrijf wist met een uitgebreide businesscase de bank te overtuigen. Na drie maanden van onderhandelen zette de Rabobank de handtekening onder de lening van anderhalf miljoen euro. De financiering is  is opgenomen in het programma Borgstelling Krediet. Dat is een lening waarbij de overheid garant staat voor de helft van het bedrag. Het geld komt ook uit het Stimulatiefonds van de Rabobank.

Andere financiers achter het ontwikkelbedrijf zijn: Satho Beheer, Redstone Corporate Finance en SenterNovum.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/3087004). © Jaarbeurs IT Media.

?

 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.