Managed hosting door True

Beta webversie Microsoft Office beschikbaar

 

Er is nu een beta webversie van Microsoft Office beschikbaar. Deze is voor een beperkte groep testers beschikbaar via het 'Office Web Apps Technical Preview Programme'. Onder de noemer 'Office Web Apps' is Microsoft van plan de komende jaren meerdere Office versies te gaan uitrollen die via cloud computing beschikbaar zijn.

De Office Web Apps zijn volgens Microsoft lichtere versies van bestaande Office applicaties. Een beperkte groep testers kunnen nu de technische preview bekijken. Ze krijgen toegang tot Word Web App, Excel Web App en PowerPoint Web App. De testers kunnen de komende maanden hun feedback aan Microsoft geven. Dit meldt Michael Schultz, directeur marketing van Microsoft Office Services, op de website van Microsoft. De officiële release van Office Web Apps, waar onder andere OneNote Web App deel van uitmaalt, wordt in de loop van het eerste halfjaar van 2010 verwacht. Dan mogen consumenten Office Web Apps, na registratie, kosteloos gebruiken. Wel op de voorwaarde dat tijdens het gebruik van Office Web Apps er reclame tussendoor komt.

Drie manieren

Microsoft Office Web Apps wordt op drie manieren aangeboden. Ten eerste hebben Windows Live- gebruikers toegang via Windows Live SkyDrive. Ten tweede is Office 2010 via een volumelicentie beschikbaar voor zakelijke klanten. Dat gaat via een Microsoft SharePoint Server die in de datacenter van een klant staat. Dat is voor Microsoft een lucratieve markt, want er zijn ruim tientallen miljoenen Microsoft Office-klanten die jaarlijks hun volumelicenties verlengen. Ten derde hebben zakelijke klanten toegang tot Office Web Apps via Microsoft Online Services.

Microsoft maakt haast met het aanbieden van applicaties vanuit de cloud om een buffer te creëren voor het toenemend gebruik van Google Apps. Steeds meer grote softwareleveranciers maken plannen of hebben al een software-aanbod vanuit de cloud, zoals SAP, Oracle, Unit4Agresso, Exact en Sage.

Partners

Er zijn nog geen concrete plannen rond de verkoop van Office Web Apps via resellers en ict-dienstverleners. De meeste verkoop van Microsoft-software gaat namelijk via partners. Dat geldt bijvoorbeeld voor de Business Productivity Online Suite (BPOS), dat sinds begin 2009 voor Nederlandse eindgebruikers beschikbaar is. BPOS is een pakket dat bestaat uit online software van Exchange, SharePoint, Office Communications en Live Meeting. Wel kunnen partners de desktopversie van Office 2010 blijven verkopen. Microsoft zegt dat Office Web Apps als ‘add-ons' moeten worden gezien. De vraag is echter of klanten nu gaan kiezen voor een softwarepakket dat geïnstalleerd is op de desktop of een volledige cloudversie Office Web Apps.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/3073837). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.