Managed hosting door True

Nieuwe SAP Extended Business Members

 

SAP meldt dat Impalium, Ctac-partner en Goldfish ICT Services, partner van itelligence, Extended Business Member zijn geworden. Impalium en Goldfish zijn de eerste twee Nederlandse bedrijven die toetreden tot het speciale Extended Business Programma van SAP.

SAP introduceerde het Extended Business Programma begin dit jaar in Nederland om bedrijven die geregeld SAP-oplossingen aanbevelen, implementeren of ontwikkelen maar geen partner van SAP zijn, toegang te geven tot het SAP-partnernetwerk. Dit geeft deze bedrijven de kans om ervaring op te doen met SAP en zijn oplossingen. Ook krijgen zij toegang tot een grote hoeveelheid kennis en informatie.

De Extended Business Member (EBM) gaat een samenwerking aan met SAP én een value added reseller (var) van SAP. Hiermee worden bestaande partners geholpen bij het opzetten van een eigen ecosysteem, het uitbreiden van hun bedrijfsactiviteiten en het verbeteren van verkoop- of implementatieopbrengsten. Het verschil tussen een value added reseller en een Extended Business Member is dat de var - in tegenstelling tot de EBM - verantwoordelijk blijft voor de aanschaf en het onderhoud van SAP-licenties.

"Het zakendoen met partners heeft ons geleerd dat eindgebruikers vaak bediend worden door een netwerk van leveranciers. Onze partners maken ook gebruik van de services van derden die van toegevoegde waarde zijn voor de eindgebruiker. Het Extended Business Programma maakt het mogelijk dat die niet-partners ervaring op kunnen doen met de producten van SAP, maar toch volledig onafhankelijk blijven", zegt Rinse Tamsma, director Small & Medium Enterprises bij SAP Nederland. "Daarnaast profiteren onze bestaande partners van de kennis van deze partijen, wat het mogelijk maakt om samen klantgerichte oplossingen aan te bieden."

Goldfish is enthousiast over het programma. René Caubo, directeur bij Goldfish: "We zijn voortdurend op zoek naar manieren om onze dienstverlening verder te verbeteren zonder onze focus op de voedingsmiddelen- en farmaceutische industrie los te laten. Deelname aan het Extended Business Programma past hier precies in. Onze werkzaamheden zijn gericht op het realiseren van procesverbeteringen door slimmer gebruik van erp-software. Door deze samenwerking met SAP en itelligence kunnen we klanten nu zelfstandig ondersteunen vanaf het identificeren van procesverbeteringen tot aan de ingebruikname van de applicatie, en desgewenst ook nog daarna. We kijken uit naar de mogelijkheden die het lidmaatschap ons gaat opleveren."

Ook Impalium ziet goede mogelijkheden voor de toekomst. Philippe Herau: "Dankzij dit partnership kan Impalium zijn klanten voorzien van bedrijfsoplossingen, gebouwd met SAP-software en met de eigen implementatiemethodologie. Wij zijn overtuigd van de meerwaarde voor klanten."

Meer informatie over de SAP partnerprogramma's is beschikbaar op http://channel.sap.com.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/3058095). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.