Managed hosting door True

Nieuw adviesorgaan Infor EMEA kanaalpartners

 

Infor kondigt aan dat het een EMEA kanaaladviesorgaan in het leven heeft geroepen. De leden van de adviesraad maken deel uit van de Infor-gemeenschap en zijn vertegenwoordigers van het kanaal of spelers uit de informatietechnologie.

De raad werd opgericht om de communicatie en samenwerking tussen Infor en zijn netwerk van indirecte channelpartners te versterken. Dankzij het adviesorgaan kan Infor gebruikmaken van de industriespecifieke kennis, verkoopervaringen en de bestaande relaties aan de partnerzijde om vooruitstrevende softwareoplossingen met klantvriendelijke implementatie- en financieringsopties te leveren.

Infor zocht naar een manier om de relatie met zijn value-added resellers (var's) te verstevigen. Het adviesorgaan is ingesteld als een representatieve afvaardiging van het partnernetwerk van Infor, met doelstellingen die beide partijen ten goede zouden moeten komen. De adviesraad stelt voorafgaand aan de bijeenkomsten agendapunten op met als achterliggend doel dat Infor waardevolle feedback en inzicht voor zijn management opdoet. Na afloop van de bijeenkomsten koppelt het orgaan informatie, conclusies en beslissingen terug naar het partnernetwerk.

Doordat het adviesorgaan via een directe lijn in verbinding staat met de beleidsbepalers van Infor, machtigt Infor als het ware zijn partners en krijgt het op zijn beurt informatie uit de eerste hand over ontwikkelingen in de markt. Door de var's gebruik te laten maken van zijn technologische oplossingen en salesmogelijkheden kan Infor in gezamenlijke inspanning met zijn partners werken aan het neerzetten van consistente internationale standaarden en het uitwisselen van informatie op productniveau en verkoopstrategieën. Het uiteindelijke doel is het stimuleren van de verkoop en de prestaties van channelpartners. De adviesraad heeft ook als taak het vinden van nieuwe partners met ruime industriespecifieke ervaring en kennis van bedrijfssoftware voor de productie- en distributiesector. Het channel adviesorgaan is samengesteld uit tien EMEA-partners van het bedrijf. De tien partners komen uit verschillende landen en industrieën. De groep komt eenmaal per kwartaal bijeen onder leiding van Infor samen met de sales- en partnerteams van Infor. Leden worden door Infor voorgedragen en rouleren na een jaar om ook een in de toekomst een zo breed mogelijke vertegenwoordiging te garanderen.

"Onze kanaalpartners vormen een belangrijk onderdeel van onze totale sales- en supportstructuur, afgaande op de 24 procent van onze wereldwijde omzet die we ermee behalen. We streven dan ook naar de beste trainings- en opleidingsmethoden om onze VAR's zo goed mogelijk te ondersteunen bij het verkopen van oplossingen die de prestaties van ons groeiende klantenbestand verbeteren", aldus Theo Koster, country manager Benelux bij Infor. "Het adviesorgaan biedt een podium voor onze partners om zaken waar ze in de praktijk tegenaan lopen te bespreken en ervaringen, best-practices en trends uit te wisselen en het management van Infor te voorzien van waardevolle klantinformatie uit de markt."

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/3056025). © Jaarbeurs IT Media.

?

 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.