Managed hosting door True

Unit 4 Agresso reorganiseert niet in Nederland

 

Softwareleverancier Unit 4 Agresso ziet geen noodzaak om flink te snijden in de Nederlandse organisatie. 'Ook in Nederland zien we een kleine omzetdaling. De winst hebben we goed op peil kunnen houden', zegt ceo Chris Ouwinga van het bedrijf. De softwareleverancier reorganiseerde flink in Groot-Brittannië en Spanje. In Nederland werd het minst uitgegeven aan de reorganisatie.

In de regio Benelux kostte de reorganisatie 170.000 euro. Bij de Nederlandse vestiging van het bedrijf zijn wat mensen afgevloeid de afgelopen periode. 'We hebben van vijf mensen afscheid genomen', zegt Ouwinga. Hij verwacht geen grote ontslagronde bij het bedrijf. 'We gaan niet tot op het bot snijden als het niet nodig is. We proberen de bedrijfsvoering zo te organiseren dat we kunnen groeien als het weer beter gaat.' Ontslagen zijn daarbij niet noodzakelijk, aldus de ceo.

Het bedrijf geeft geen omzetcijfers per land, maar per regio. Voor de regio Benelux steeg de omzet met 2 procent naar 61,7 miljoen euro. Deze regio is goed voor een derde van de totale omzet van de softwareleverancier.

Tevreden
Ouwinga is tevreden over de resultaten. 'Het is even wennen om in een markt die gekrompen is te werken', zegt de ceo. 'In deze omstandigheden zijn we blij met de resultaten.' De omzet van het bedrijf daalde met 2 procent naar 187,1 miljoen euro. De omzet uit licenties liep terug met 21 procent. 'Concurrenten ziet soms een daling van wel 30 procent', zegt de ceo. De nettowinst bedroeg de eerste zes maanden van 2009 3,5 miljoen euro.

Het bedrijf zag de omzet uit onderhouds- en saas-contracten groeien met 11 procent. 'Eigenlijk moet je altijd blijven groeien met onderhoudscontracten. Dat betekent dat klanten niet afhaken', zegt de directeur. Hij zegt dat het verloop onder de klanten niet gestegen is. 'Natuurlijk kunnen meer faillissementen ook voor een groter verloop zorgen.'

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/3038598). © Jaarbeurs IT Media.

?

 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.