Managed hosting door True

Drie nieuwe managers bij Hippo

 

Open source-specialist Hippo breidt uit met drie senior teamleden. Rolf van der Steen is aangesteld als user interface and visual designer en Stephan Westen is benoemd tot development manager. Beiden hebben Amsterdam als standplaats. Randy Watler versterkt het team in San Francisco, als senior developer.

Rolf van der Steen is aangesteld als senior user interface and visual designer. Hij is verantwoordelijk voor het ontwerp van de Hippo-applicaties en -website. Tevens draagt hij zorg voor de verdere ontwikkeling van de corporate identity en marketinguitingen van het bedrijf. Rolf is afgestudeerd aan de Universiteit Delft en heeft onder andere tien jaar ervaring bij Informaat. Hiervoor werkte hij namens TEMPEL als interaction designer onder andere aan de website van de Gemeente Den Haag.

Stephan Westen is benoemd tot development manager en draagt de verantwoordelijkheid voor de ontwikkeling van Hippo CMS en Repository. Na zijn studie informatietechnologie aan de Technische Universiteit Delft werkte hij als software engineer onder andere bij ISIG, Davilex en Acriter. De afgelopen zeven jaar was hij development manager bij Informatica. Hier was hij verantwoordelijk voor de internationale ontwikkeling van Data Analyzer (analyse en rapportage) en Data Exchange, Informatica's oplossing voor multi-enterprise data-integratie.

Groei in VS
Hippo heeft in zijn Amerikaanse vestiging Randy Watler aan het team toegevoegd, als senior developer. Randy heeft meer dan 15 jaar it-ervaring en verschillende patenten op zijn naam staan. Hiervoor werkte hij als cto en founding engineer voor verschillende Amerikaanse start-ups, zoals OneRiot/Me.dium, een social network search engine, waar hij een real time search engine op basis van Apache Lucene realiseerde. Daarvoor werkte hij 12 jaar bij Convergys NYSE: CVG als senior engineer. Hij is onder andere gespecialiseerd in het snel opzetten van software-infrastructuren met gebruik van verschillende open source-toepassingen. Randy mag bovendien al sinds 2004 de titel Apache Jetspeed Committer voeren. De afgelopen periode heeft hij als zelfstandige aan de ontwikkeling van Apache Jetspeed2 project gewerkt.

Met Randy komt het totaal aantal Apache Committers in dienst van Hippo op tien. Een unicum, aangezien het aantal committers van de internationale softwareontwikkelaars community Apache beperkt is vanwege de strenge toelatingseisen. Leden van de Apache Software Foundation worden gevraagd als committer wanneer hun bijdragen significante aanvullingen opleveren en van een bepaalde kennis en kunde getuigt. Dit kan onder andere via actieve deelname aan mailinglists, code toe te voegen en presentaties op evenementen. Na een stemmingsronde onder de leden kan men officieel worden aangesteld als committer.

Tjeerd Brenninkmeijer, algemeen directeur van Hippo: "Met de benoeming van Stephan, Rolf en Randy halen we wederom drie zwaargewichten in huis. Ze staan alle drie bekend als echte goeroe's binnen hun vakgebied. We zijn dan ook gepast trots dat ze deel uitmaken van het Hippo-team. Ze zullen bijdragen aan onze groeiambitie, zowel in Nederland als internationaal."

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/3036167). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.