Managed hosting door True

Capgemini en Hippo sluiten partnerovereenkomst

 

Capgemini Nederland is een partnerovereenkomst aangegaan met Hippo, ontwikkelaar van webgebaseerde, open source enterprise cms/portalsoftware. De twee bedrijven zullen gezamenlijk end-to-end web content management- en portaloplossingen leveren, gericht op (veilig) hergebruik van content en applicaties binnen ondernemingen.

Capgemini zal aan zijn klanten oplossingen bieden, gebaseerd op de nieuwe versie van Hippo CMS, versie 7. Deze oplossingen bevatten een enterprise class content management systeem dat volledig geïntegreerd wordt met web- en portalomgevingen. Met CMS7 levert Capgemini niet alleen een volledige open source stack, maar helpt bedrijven ook bij het integreren van grote aantallen websites en applicaties in een kosteneffectieve manier. Tezamen met Apache Jetspeed Portal 2.2 en Hippo Site Toolkit sluiten de gekozen oplossingen aan bij omgevingen waarin multi channel publicatie, applicatieintegratie en veiligheid belangrijk zijn.

De overeenkomst is een nieuwe stap in de onderlinge samenwerking. Eerder hebben beide partijen gezamenlijk de implementatie van Hippo's software met succes voltooid. Ook heeft een aantal medewerkers van Capgemini inmiddels diverse vervolgtrainingen gevolgd in de ontwikkeling en toepassing van Hippo's technologie en werken zij samen met de Hippo community om op de hoogte te blijven van nieuwe features en functionaliteiten.

Hippo's ceo , Jeroen Verberg, zegt: "We zien een sterke vraag in al onze marksegmenten. Het grote aantal hoog opgeleide professionals en de technische expertise van Capgemini voegt een enorme hoeveelheid ervaring en implementatie kracht toe aan het ecosysteem van Hippo. We kijken er naar uit om samen met Capgemini een nieuwe invulling te geven aan de manier waarop open source content management- en portaltechnologie wordt ingezet."

"Het team van Hippo heeft laten zien dat zij serieus omgaan met openheid en standaardisatie om integrators te helpen met het bouwen van maatwerk oplossing voor klanten en eindgebruikers", zegt Levente Bokor, managing consultant van Capgemini. "Capgemini is een sterke aanhanger van dit model. Gezien het feit dat onze open source-portfolio groeit, zijn we erg verheugd dat we Hippo kunnen toevoegen aan onze applicatie oplossingen. Hippo CMS 7 is een echt enterprise-class content management systeem, volledig geintegreerd met een state-of-the-art Portal. Door met Hippo te werken zullen we verdergaan met het ondersteunen van onze klanten om te besparen op ict gerelateerde kosten en tegelijkertijd innovatieve business processen toe te voegen."

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/3024342). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.