Managed hosting door True

Ecabo adviseert opleider over Citrix-certificaat

 

Kenniscentrum Ecabo adviseert docenten van ict-opleidingen in het mbo over hoe zij Citrix-certificaten kunnen inpassen in het lesprogramma. Het kenniscentrum heeft de certificaten, net als die van Microsoft, Oracle en Cisco, geplaatst in de blauwdruk van Ecabo. In dit overzicht staat welke raakvlakken een bepaald beroepscertificaat heeft met de opleidingen in het mbo. De Citrix-certificaten sluiten bijvoorbeeld aan op de opleidingen voor netwerkbeheerder en ict-beheerder.

Citrix en Ecabo maakten een maand geleden afspraken over het gebruik van gratis cursusmateriaal door mbo-opleidingen. Het kenniscentrum gaf toen al aan dat zij zouden bekijken hoe scholen het gratis materiaal konden gebruiken in hun lessen. Scholen mogen zelf bepalen of zij het materiaal aanbieden.

Het kenniscentrum sloot eerder al dergelijke overeenkomsten met Microsoft, Cisco en Oracle. Momenteel peilt de organisatie de interesse in de markt om Comptia-certificaten aan te gaan bieden als lesmateriaal.

Aantrekkelijker
Joep Swagemakers, accountmanager ict bij Ecabo, denkt dat leerlingen aantrekkelijker worden voor bedrijven als zij, naast hun mbo-diploma, een beroepscertificaat op zak hebben. 'We merken dat het bedrijfsleven blijft vragen wat een mbo-diploma precies inhoudt. In de ict zijn bedrijven erg leverancier-georiënteerd.'

In het curriculum is een beroepscertificaat niet verplicht. 'In het examenprofiel, waarin staat welke kennis de leerling moet hebben als hij zijn diploma heeft behaald, is de wens opgenomen voor een extern certificaat. Dat is een wens, maar niet verplicht', zegt Swagemakers. Hij verwacht dat er over een tijdje wel een verplichting is voor een beroepscertificaat. 'Er gaan steeds meer stemmen op om het advies dwingend te maken.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/3018198). © Jaarbeurs IT Media.

?

 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.