Managed hosting door True

Sun tekent principeakkoord voor sociaal plan

 

Ict-leverancier Sun Microsystems heeft een principeakkoord getekend met de ondernemingsraad en vakbonden voor een sociaal plan. Het plan geldt vanaf 1 augustus voor een jaar. Daarnaast is een verlenging mogelijk voor opnieuw een jaar. Volgens een woordvoerder van het bedrijf geldt het sociaal plan voor de zestig medewerkers die in mei, als gevolg van een reorganisatie, hun baan verloren. Bij de Nederlandse vestiging van Sun werken ongeveer vierhonderd mensen.

Door het sociaal plan kunnen de ontslagen werknemers alsnog aanspraak maken op ontslagvergoeding op basis van de oude kantonrechterformule. De vakbonden beschouwen die beter dan de formule die vanaf 1 januari 2009 vaak wordt toegepast. Daarnaast is een budget van 2500 euro per werknemer beschikbaar voor extra scholing. Ook krijgen oudere werknemers een extra vergoeding.

Reorganisatie
De ontslagen zijn een gevolg van het reorganisatieplan dat het Amerikaanse moederbedrijf op 13 november 2008 aangekondigde. Met het vooruitzicht dat de wereldwijde vraag naar ict-producten en -diensten in 2009 verder zou afnemen, besloot de onderneming toen om wereldwijd tussen de vijf- en zesduizend banen te schrappen. Dat is 15 tot 18 procent van het totale personeelsbestand. Dit moet een kostenbesparing van zeven- à achthonderd miljoen dollar per jaar opleveren.

Sun Nederland heeft vierhonderd werknemers in dienst. Zij zijn werkzaam bij twee onderdelen. In het kantoor in Amersfoort werken tweehonderd mensen bij de verkooporganisatie en nog eens tweehonderd man werkt voor Europese organisatie van Sun.

Overname
Het onderneming werd in april 2009 door Oracle gekocht voor 7,4 miljoen euro. De leverancier van bedrijfssoftware krijgt in een klap voet aan de grond in de wereld van hardware. Sun Microsystems is fabrikant voor veel producten op het gebied van opslag, servers en netwerkapparatuur. Verschillende Computable-experts uit het topic Ict-branche vinden de overname van Sun Microsystems een logische stap van Oracle.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/3001582). © Jaarbeurs IT Media.

?

 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.