Managed hosting door True

Sterke groei AFAS ERP Software in tweede kwartaal

 

AFAS ERP Software heeft een succesvol tweede kwartaal achter de rug. De omzetgroei bedroeg 20% ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar en het brutoresultaat steeg meer dan evenredig mee.

Over het eerste halfjaar werd een groei van totaal 18% gerealiseerd. Een jarenlange strategie die zich intensief richt op innovatie, kostenbewustzijn en productiviteit- en solvabiliteitsgroei ligt aan de basis van de groei die de softwareleverancier uit Leusden, geheel tegen de economische omstandigheden in, momenteel doormaakt.

De goede resultaten in het eerste halfjaar zijn vooral te danken aan het succes van AFAS Online. Na de lancering op 1 januari 2009 hebben al meer dan 931 bedrijven gekozen voor deze manier van automatiseren via het internet. Ook binnen de zorgmarkt heeft AFAS zijn positie verder verstevigd. Twintig ziekenhuizen hebben de afgelopen maanden gekozen voor de Profit-software van AFAS. Hiermee is het doel van vijftien ziekenhuizen in 2009 ruimschoots gehaald.

In de eerste zes maanden van 2009 heeft AFAS een aantal mooie namen aan de klantenlijst mogen toevoegen; Bavaria, Prénatal, DAS Rechtsbijstand, Jumbo Supermarkten en ZOA Vluchtelingenzorg. Ook heeft AFAS de afgelopen periode veel aandacht besteed aan haar MVO-beleid onder de naam "Verantwoord Verder". Enkele doelstellingen die hierin beschreven staan, zijn al in de praktijk gebracht. Ondanks de groei van het aantal medewerkers naar 280 is het energieverbruik met 25% gedaald en is tevens het papierverbruik fors gereduceerd.

Bas van der Veldt, CEO van AFAS, kijkt met trots terug op het afgelopen halfjaar: "Met een omzetgroei van 18% is er een uitstekende prestatie neergezet. De resultaten bevestigen het gelijk van waar wij mee bezig zijn; het aanbieden van een administratieve totaaloplossing tegen gunstige tarieven. Innovatie blijft voor AFAS belangrijk. Juist in een tijd van economische uitdagingen. De vooruitzichten voor 2009 zijn positief. Met een goed gevulde forecast, het onder controle hebben van de kosten en een strak georganiseerde organisatie kijken wij met plezier uit naar het komende halfjaar."
Arnold Mars, CFO van AFAS, vertelt online meer over het succes van AFAS in het afgelopen halfjaar. Ook geeft hij een vooruitblik op wat er de komende maanden te gebeuren staat.
Klik hier voor het filmpje.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/2991045). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.