Managed hosting door True

EnterpriseDB start verkoopoffensief PostgreSQL

 

EnterpriseDB, leverancier van het open source object-rational databasesysteem PostgreSQL, is gestart met de verkoop van zijn software in Nederland. Het bedrijf lanceert voor ict-dienstverleners een channelprogramma. PostgreSQL wordt gepositioneerd als alternatief voor Oracle Database en is verkrijgbaar bij distributeur Dupaco.

PostgreSQL richt zich met name op resellers, systeem integratoren en service providers die veel Oracle database klanten hebben. Volgens Sean Doherty, vice president business development van Enterprise DB, kan PostgreSQL bepaalde delen van Oracle-omgevingen vervangen, zoals niet-kritische applicaties. De kosten liggen soms wel 80 tot 90 procent lager. Doherty: "Sommige bedrijven gebruiken 10 tot 15 procent van Oracle databases niet terwijl ze daarvoor wel moeten betalen. ProgreSQL is dan een goed alternatief. De migratie is eenvoudig en er is weinig re-writing nodig."

Volgens Doherty zoeken veel klanten en resellers naar goedkopere alternatieven voor Oracle. "Resellers kunnen met ons product onder meer verdienen aan services, consulting en jaarlijkse subscriptions. We richten ons op open source resellers, Oracle partners, systeem integratoren en fulfillment partners. We helpen hen onder meer met marketingondersteuning."

PostgreSQL werkt op alle belangrijke platformen, zoals Red Hat, Novell, Windows, Unix en Solaris. Het integreert met closed en open source, aldus Erik Monninkhof, directeur van Dupaco. "Potentiële Klanten waaraan PostgresSQL kan worden verkocht zijn overheden die te maken hebben met Europese wetgeving rond aanbestedingen, gezondheidzorg en educatie."


Over PostgreSQL
PostgreSQL is een open source object-relational database systeem dat al vijftien jaar bestaat. Postresql heeft zijn roots aan de University van California (Berkeley), waar in opdracht van onder meer het Defense Advanced Research Projects Agency (DARPA) een database werd ontwikkeld.

De software biedt onder meer functionaliteit voor databaserollen die het beheer van grote aantallen gebruikers met complexe overlappende rechten moeten vereenvoudigen, two-phase commit voor een beter gebruik in wan-applicaties en heterogene databasecentrales en i/o-parameters die de ondersteuning van complexe logica voor J2EE en .NET toepassingen verbeteren.

PostgreSQL is volledig ACID compatible, heeft support voor foreign keys, joins, views, triggers, en opgeslagen procedures (in meerdere talen) en bevat de meeste SQL92 en SQL99 data types, inclusief INTEGER, NUMERIC, BOOLEAN, CHAR, VARCHAR, DATE, INTERVAL, and TIMESTAMP.

Een van de vier investeerders in EnterpriseDB is IBM. Big blue kiest hiervoor vanwege de mogelijkheid om te blijven participeren in de open source omgeving en communicty.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/2979600). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.