Managed hosting door True

Infor krijgt Softbrands erbij

 

Dollars

Golden Gate Capital, grootaandeelhouder van softwareconcern Infor, heeft Softbrands gekocht. Deze Amerikaanse leverancier van toepassingen voor de productieindustrie, de horeca en het toerisme komt onder de vlag van Infor te hangen. Naar verwachting betaalt Golden Gate Capital circa tachtig miljoen dollar voor de aandelentransactie. De aandeelhouders van het beursgenoteerde Softbrands moeten de overname nog goedkeuren.

De raad van bestuur van Softbrands heeft al ingestemd met de overeenkomst. Volgens Jim Shaper, bestuursvoorzitter van Infor, sluiten de softwareproducten van Softbrands uitstekend aan bij de oplossingen van Infor voor de productieindustrie. Waar Infor vooral de grootzakelijke markt bedient, richt het bedrijf uit Minneapolis zich op het midden- en kleinbedrijf. Softbrands telt 740 medewerkers (Infor: achtduizend) en levert wereldwijd aan zo'n vijfduizend klanten (Infor: 70.000). In Europa beschikt het bedrijf over kantoren in Groot-Brittannië en Duitsland.

De acquisitie vindt plaats nadat Infor zo'n anderhalf jaar geleden een overnamestop invoerde. Daarvoor reeg het bedrijf reeg met steun van zijn investeringsmaatschappij Golden Gate Capital de ene overname na de andere aan elkaar. De softwarefabrikant lijfde ondere andere SSA in, waartoe ook het Nederlandse Baan behoorde, en Profuse, de Baan-serviceverlener uit Nederland.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/2974946). © Jaarbeurs IT Media.

?

 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.