Managed hosting door True

Prorail vraagt Ciber als SAP-partner

 

Prorail heeft Ciber aangetrokken als SAP-partner. De raamovereenkomst loopt tot eind 2015 met de mogelijkheid tot opzegging in 2013. Ciber versloeg in de eindfase van het aanbestedingstraject Deloitte Consulting, Capgemini en Atos Origin. De spoorbeheerder wil het gebruik van SAP uitbreiden en naast stafondersteuning de software ook inzetten bij zijn kernprocessen.

 Over de waarde van de raamovereenkomst is geen raming gedaan. Maar een woordvoerder van Ciber spreekt van een groot contract. De SAP-specialist haalt met de order van Prorail in korte tijd voor de tweede maal een grote klant binnen. Eerder al werd Eneco aan de haak geslagen. Ciber moet Prorail helpen bij het uitbreiden van het gebruik van SAP. Naast ruime ervaring verwacht het spoorbedrijf te kunnen profiteren van de 'best practices' die Ciber zal inbrengen: oplossingen die zich bij andere klanten al bewezen hebben.

De ict-dienstverlener zal zich tevens bezighouden met het begeleiden van veranderprocessen onder gebruikers. Ook moet Ciber zelf partners aantrekken voor deelgebieden waarvoor het zelf onvoldoende expertise in huis heeft.

Kernprocessen
Bij Prorail ligt momenteel binnen het SAP-landschap de nadruk op procesondersteuning van de verschillende stafafdelingen. In beperkte mate worden de kernprocessen van de spoorbeheerder ondersteund. Zo'n zeshonderd medewerkers maken intensief gebruik van een aantal SAP-applicaties, tegenover tweeduizend personeelsleden die dat minder of niet doen. Binnen Prorail is er een doorlopend SAP-programma van kracht, waarbij steeds meer modules worden ingevoerd of uitgebreid qua functionaliteit, waaronder een SAP Enterprise Portal (waarbij functionaliteit via het web wordt aangeboden) en geautomatiseerde inkoopoplossingen.

Een belangrijk proefproject is SAP Product Lifecycle Management. Via het inrichten van configuratiemanagement wil Prorail komen tot een betere informatieverschaffing over railinfraprojecten. Verder wil het bedrijf een betere kostenbeheersing met behulp van SAP bij onderhoudswerkzaamheden. Ook moet de combinatie SAP en Primavera (leverancier van software voor projectmanagement) leiden tot een verhogen van de kwaliteit van projectgegevens en rapportages.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/2967275). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.