Managed hosting door True

VLC realiseert in 2008 sterke groei

 

VLC realiseert in 2008 sterkste groei in haar bestaan.

VLC realiseert in 2008 sterkste groei in haar bestaan. De omzet verdubbelt naar ruim 7,4 miljoen euro. Het resultaat voor belastingen neemt toe met factor tien. De vooruitzichten voor 2009 zijn positief in moeilijke markt. VLC meldt:

"VLC kan terugkijken op een sterk boekjaar. De omzet verdubbelde, de winst groeide nog veel harder. Feiten die er niet om liegen. Ook nu de IT markt voor 2009 overwegend sombere vooruitzichten kent, mikt VLC op verdere groei. De board , bestaande uit Stef Lagomatis, Paul Baan en Mathijs Kreugel, licht de gerealiseerde resultaten en de toekomstvisie toe.
"Groei is fantastisch. Het geeft dynamiek, kansen en uitdagingen aan alle stakeholders van een onderneming. Zo zijn er promotiekansen voor medewerkers en voor onze klanten is dit het bewijs dat zij zaken doen met een solide en innovatieve partij waarbij ze in de samenwerking op succes kunnen rekenen", aldus Stef Lagomatis, oprichter en board-lid van VLC.
"In mijn opinie zijn er vele redenen aan te voeren voor ons succes, en twee daarvan zijn doorslaggevend. Ten eerste bedienen wij onze klanten vanuit onze aansprekende visie op informatievoorziening. In deze visie, die wij in navolging van Gartner en Forrester Enterprise Information Management hebben genoemd, staat het verhogen van het rendement op informatie centraal. Wij vertrekken vanuit de informatiebehoefte van de kenniswerker, en zorgen ervoor dat IT systemen deze behoefte beter gaan invullen. Dat dit een directe impact kan hebben op de top - en bottom-line van een klant, zal duidelijk zijn. Ten tweede hebben wij VLC georganiseerd volgens de principes van de vorig jaar overleden topondernemer Eckart Wintzen. Door o.a. een platte organisatie, het ontbreken van stafafdelingen en het delegeren van verantwoordelijkheden en bevoegdheden ontstaat een heel ondernemende en betrokken cultuur in ons bedrijf. Onze vestigingen worden niet groter dan ongeveer 50 m/v, om daarna volgens het "celdelingprincipe" opgedeeld te worden in twee kleinere vestigingen. Het is bijzonder fijn te zien dat dit model ons positief onderscheidt in de markt."


Paul Baan voegt toe: "Niet alleen hebben wij onze omzet en ons resultaat sterk zien stijgen in 2008, ook de kwaliteit van de dienstverlening is op een hoger niveau gekomen. Zo halen wij steeds meer omzet uit projecten die wij aannemen. Juist projecten bieden onze medewerkers de uitdaging waar zij naar op zoek zijn. En klanten kunnen wij een hogere toegevoegde waarde bieden door de zorg voor het resultaat uit handen te nemen. En dat wordt steeds sterker gewaardeerd."


Mathijs Kreugel: "Naast projecten zijn we ons ook nadrukkelijker op het beheren van door ons gerealiseerde oplossingen gaan toeleggen. Onze klanten vinden dit belangrijk. Hiermee bieden we een totaaloplossing en ervaren onze klanten dat een beheerpartij die dichtbij zit en meedenkt veel voordelen biedt. In ons specialisme hebben we te maken met klanten met negatieve ervaringen op het gebied van offshoring. Juist dan is een lokale partij die projecten en beheer combineert een uitkomst. "
"Wanneer we vooruitkijken naar 2009, zijn wij positief gestemd", aldus Stef Lagomatis. "Na een wat aarzelende start van het jaar, waarin wij met name opdrachten uit de financiële markt sterk zagen teruglopen, zijn we nu weer zo goed als uitverkocht. We werven weer, en onze sales-funnel ziet er goed uit. Wij mikken op verdere groei, en dat uit zich onder andere in de derde vestiging die VLC binnenkort in Amsterdam zal openen."

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/2937515). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.