Managed hosting door True

SAP zet vaart achter Business Suite 7

 

Eindgebruikers moeten nieuwe SAP-software, zoals de Business Suite 7 waarin ondermeer de nieuwe ERP- en CRM-oplossingen zitten, omhelzen.Upgrades worden met dit nieuwe platform volgens SAP makkelijker via een 'Timeless Software' benadering en een breed pallet aan support. Dit pallet bestaat onder andere uit een Pre-Project Assessment waarbij implementatiepartners een rol spelen.

In Nederland loopt het nog even geen storm voor de geïntroduceerde Business Suite 7 van SAP. Veel Nederlandse SAP-klanten werken nog met de voor-vorige versie van de software, de versie R/3 Enterprise 4.7. De overige gebruikers zijn al overgestapt op SAP ERP. Eindgebruikers moeten nieuwe SAP-software toch sneller omhelzen, zo vindt de Duitse softwareleverancier. De nieuwe applicaties worden binnenkort op verschillende manieren onder het motto ‘Timeless Software´ aangeboden. Gebruikers kunnen dan op een eenvoudige manier van SAP applicaties gebruiken, zo beweert Leo Apotheker, binnenkort de nieuwe ceo van het Duitse softwarebedrijf, op de SAP-gebruikersdag van de VNSG in Maastricht. Volgens Apotheker is de Business Suite 7 een stap in de volgende fase van SAP waarbij applicaties worden vernieuwd zonder dat er een upgrade plaatsvindt waardoor het business proces niet wordt verstoord. Dat wordt volgens SAP uitgevoerd met zogenaamde ‘enhancements packages'. Er hoeven dan geen grootschalige implementatieprojecten worden uitgevoerd. De nieuwe ceo van SAP duidt dit aan als ‘Timeless Software'. Apotheker: "Hierbij kunnen gebruikers maken van software die in het bedrijf is geïmplementeerd, of via SaaS (software as a service), of een combinatie daarvan. Ook gaat onze software in de cloud (computing). We zullen hierover meer annonceren tijdens SAPPHIRE."

Pre-Project Assessment
Angelique de Vries, managing director van SAP Nederland, beaamt dat er alles aan gedaan wordt om eindgebruikers naar Business Suite 7 te migreren. De oplossing biedt volgens haar betere toepassingen, zoals op het gebied van management informatie en business compliance. Hierbij kunnen partners een rol spelen rond advies en implementatie. "Business Suite 7 omvat de core applicaties van SAP zoals ERP, CRM, SCM, PLM en SRM en bevat veel belangrijke elementen. Klanten upgraden de nieuwe softwareonderdelen die ze zelf interessant vinden. Dat kan je met enhanced packages. Verder heeft de Business Suite 7 een beter gebruikersgemak met een nieuw user interface die volledig is aangepast. Beheerders kunnen kiezen wat relevant voor de gebruikers is. Verder is de Business Suite 7 volledig ontwikkeld op basis van een service orientated architectuur en kan je ‘best practises' toepassen. Je hebt dan hapklare brokken die je simpel kan inzetten."

Ondersteuning voor de klanten komt in vorm van SAP Secure Sucess en SAP Enterprise Support Services. Deze bestaat onder ander uit een kostenloze Pre-Project Assessment, aldus de Vries: "Eerst brengen SAP, de eindgebruiker en de implementatiepartner de verwachtingen op één lijn voordat een project wordt gestart."

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/2933048). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.