Managed hosting door True

SAP legt focus op duurzaamheid

 

SAP kiest voor een strategische focus op duurzaamheid voor de eigen organisatie en voor haar productaanbod. Het bedrijf kondigt aan de eigen uitstoot rigoureus te gaan reduceren en de samenwerking uit te breiden met Environment, Health & Safety (EHS) specialist TechniData.

SAP heeft zich als doel gesteld dat het bedrijf de eigen uitstoot van broeikasgas voor 2020 heeft teruggebracht naar hetzelfde niveau als in het jaar 2000. De inspanningen op het gebied van duurzaamheid worden geleid door SAP's eerste Chief Sustainability Officer, Peter Graf. Hij zit een nieuw opgerichte cross-functionele sustainability organisatie voor die verantwoordelijk wordt voor het managen van alle activiteiten op het gebied van sustainability binnen SAP. Dit strekt zich uit van het creëren van oplossingen die duurzame zakelijke processen voor klanten mogelijk maken tot SAP's eigen activiteiten rond duurzaamheid, inclusief belangrijke sociale, economische en ecologische programma's.

Hiernaast gaat SAP samen met TechniData een nieuwe lijn van EHS-applicaties leveren, onder de naam SAP Environment, Health and Safety Management. Met deze nieuwe oplossingen kunnen klanten proactief voldoen aan de eisen die gesteld worden op het gebied van EHS en kunnen zij hun eigen beleid op het gebied van Corporate Sustainability beter uitvoeren.

"Juist nu we in economisch zwaar weer zitten, wordt van bedrijven verwacht dat zij zeer transparant zijn in al hun activiteiten", zegt Angelique de Vries, Managing Director van SAP Nederland. "Duurzaamheid wordt daardoor een steeds belangrijker onderdeel binnen bedrijfsprocessen. Een goed beleid voor Corporate Sustainability draagt immers bij aan een sterke concurrentiepositie. De nieuwe oplossingen van SAP en TechniData helpen organisaties om optimaal te presteren op het gebied van EHS."

SAP going Green

Als pionier op het gebied van duurzaam ondernemen en IT-leider in de Dow Jones Sustainability Index, is SAP toegewijd aan het helpen van organisaties bij het adopteren en toepassen van duurzaam ondernemen. SAP biedt een suite van softwareoplossingen waarmee bedrijven hun zakelijke processen kunnen optimaliseren en transformeren. Met SAP Environmental Compliance (EG) en SAP oplossingen voor GRC levert SAP oplossingen die bedrijven ondersteunen bij het beheer van de naleving van de milieuwetgeving, het verminderen van emissies, het leveren van rapportages en het transparant maken van de supply chain. SAP is - naast de benoeming in de Dow Jones Sustainability Index - opgenomen in FTSE4Good, Oekom Global Challenges 50 en de G-100 van meest duurzame bedrijven. Op dit moment maken 17 van de 30 bedrijven die door BusinessWeek zijn benoemd tot leiders op het gebied van duurzaamheid gebruik van SAP-software.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/2928285). © Jaarbeurs IT Media.

?

 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.