Managed hosting door True

MySapply onderzoekt markt SAP-consultants

 

Stichting MySapply introduceert de SAP Freelance Markt Monitor. Via deze tweemaandelijkse online enquête wil de online SAP community inzicht creëren in de marktsituatie voor freelance SAP-consultants.

De online community MySapply houdt de ontwikkeling van de vraag naar freelance SAP-consultants bij via een online enquête. De stichting ondervraagt zijn leden tweemaandelijk voor de SAP Freelance Markt Monitor. Deze laat de beschikbaarheid van freelance SAP-consultants zien door de de bezettingsgraad van SAP-consultants op projecten te meten en geeft inzicht in de ontwikkeling van de tarieven.

Recessie
"Het idee voor de monitor is ontstaan vanuit de recesessie. Volgens de algemene berichtgeving worden freelance consultants zwaar getroffen door de crisis. Ons gevoel was echter dat het met de freelance SAP-consultant niet zo slecht ging", vertelt Erwin Dekker, oprichter van MySapply en initiatiefnemer voor de online enquête. "Dit wordt onderbouwd door de eerste resultaten."

Uit de SAP Freelance Markt Monitor blijkt dat 80 procent van de respondenten momenteel op een of meerdere opdrachten werkt. De beloning is voor de overgrote meerderheid (67 procent) gelijk gebleven aan het tarief dat drie maanden geleden gold. Voor vijftien procent van de consultants is dit bedrag gestegen en het tarief voor de overgrote meerderheid gelijk is gebleven ten opzichte van drie maanden geleden.

Tarieven
Dekker: "Hoewel dit nog niet uit de enquête blijkt, merken we de laatste tijd wel dat de tarieven onder druk staan. Sowieso hebben de grote dienstverleners zoals Atos, Logica en Capgemini de tarieven met tien procent verlaagd."

De enquête wordt verstuurd naar de leden van MySapply. Momenteel zijn dit er ruim 250. Aan het eerste onderzoek hebben zo'n vijftig freelance SAP-consultants meegewerkt.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/2922466). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.