Managed hosting door True

Grootste Oracle-usergroup twijfelt over fusie

 

OGH, de grootste Nederlandse vereniging van Oracle-gebruikers, vindt dat de nieuwe fusievereniging Obug te weinig rekening houdt met de belangen van zijn leden. Daarom doet de club niet mee bij de samensmelting, vertelt voorzitter Ruud Bos.

Het besluit van de Oracle Gebruikersclub Holland (OGH) om niet te fuseren met drie andere gebruikersverenigingen, komt voort uit twijfels over de werking van fusie-organisatie Obug. Dat vertelt OGH-voorzitter Ruud Bos aan Computable. Zijn vereniging, veruit de grootste van het viertal, stemde als enige niet in met de fusieplannen.

Eind maart 2009 besloten de Oracle Applications User Group (OAUG), de Benelux Regional User Group (Brug) van gebruikers van Peoplesoft/JD Edwards en de Belgium Luxembourg Oracle User Group (Bloug) samen te smelten in de nieuwe gebruikersvereniging Oracle Benelux User Group (Obug). De fusie werd sinds 2007 voorbereid onder leiding van Ruud Bos, die niet alleen voorzitter van de OGH maar ook voorzitter van de voorbereidende federatie was. Bos legde deze functie neer nadat de OGH de fusie afwees. Hij wordt tijdelijk opgevolgd door Gerard Stam, hoofd applicatiebeheerder bij Gemeente Rotterdam.

Belangenbehartiging
"De laatste maanden rezen bij ons veel twijfels over het plan, bijvoorbeeld over de werking van het nieuwe bestuur van de organisatie", licht Bos toe. "De belangen van onze leden zouden daarin te weinig worden behartigd. OGH is een vereniging van technologiegebruikers, in tegenstelling tot de andere verenigingen die voornamelijk bestaan uit applicatiegebruikers. Ons belang kwam te weinig terug in de nieuwe opzet." Volgens hem kwam dit ook terug in de invulling van de gebruikersconferentie die de Obug eind maart in Antwerpen organiseerde.

Bos maakt zich bovendien zorgen over het voortbestaan van het viermaandelijkse verenigingsblad OGH Visie. "Dat blad heeft een oplage van meer dan zevenduizend exemplaren. We willen het graag continueren, iets wat onvoldoende kon worden gewaarborgd in de Obug. We hadden zelfs een speciale editie gemaakt met de titel Obug Visie, maar toch ontbrak de zekerheid van het voortbestaan."

Goed onderbouwd
Het besluit van het OGH-bestuur om niet met de fusie in te stemmen, staat vast. Tijdens de algemene ledenvergadering van 21 april 2009 zullen Bos en de overige bestuursleden het toelichten aan leden van de OGH. De beslissing wordt niet in stemming gebracht. "Het is een ingrijpend besluit, maar onze keuze is goed onderbouwd. We hebben veel tijd geïnvesteerd in de Obug. Soms gaat dat soort zaken goed en soms ook niet. Als ik kijk naar de feiten en resultaten, moet ik concluderen dat het belang van de OGH in het geding is", aldus Bos.

De OGH-voorzitter denkt niet dat zijn vereniging op korte termijn anders over een fusie met Obug gaat denken. Toch sluit hij niets bij voorbaat uit. "Ook voor OGh zou het een goede strategische keuze zijn om samen te werken met andere gebruikersverenigingen."

De Oracle Gebruikersclub Holland (OGH) is de grootste vereniging van Oracle-gebruikers in Nederland. De club heeft ongeveer driehonderd bedrijfslidmaatschappen en ongeveer 950 tot duizend individuele leden. Dat zijn volgens voorzitter Bos vooral software-ontwikkelaars, database administrators en gebruikers van speciale toepassingen zoals Oracle Spatial en voor business intelligence.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/2918714). © Jaarbeurs IT Media.

?

 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.