Managed hosting door True

Pot vol geld voor Blue Coat partners

 

Aanbieder van Application Delivery Networking Blue Coat Systems heeft een miljoen dollar in een pot gestort om resellers te stimuleren zijn WAN optimization oplossing onder de aandacht van eindgebruikers te brengen. Voor iedere demonstratie van een ProxySG-product die hij bij een klant geeft ontvangt de reseller vijfhonderd dollar uit die pot. Wanneer de demonstratie resulteert in een aanschaf ontvangt de partner nogmaals vijfhonderd dollar.

Maandag presenteerde Blue Coat versie 5.4 van zijn SGOS-besturingssoftware voor de ProxySG appliancereeks. Deze software kan volgens het bedrijf binnen een minuut geconfigureerd zijn. Het beantwoorden van tien korte vragen over het netwerk is voldoende om een basisconfiguratie tot stand te brengen die inzicht geeft in het applicatieverkeer over het WAN en bedrijfskritische applicaties versnelt.

Om belastingtechnische redenen krijgen resellers die klanten interesseren voor het product hun beloning niet contant uitbetaald, maar mogen ze er cadeaus voor uitzoeken, zegt Nigel Hawthorn, vp EMEA marketing bij Blue Coat. "In ieder land is het aanbod anders maar het varieert van elektronica als iPods tot weekendjes weg."

Hawthorn hoopt dat de Europese resellers al het geld uit de pot weten weg te kapen voor de neus van Blue Coat-partners in bijvoorbeeld Noord-Amerika of Azië. "Voor mij is het een spelletje om de Europese partners zo snel mogelijk op de hoogte te stellen van deze actie en andere werelddelen het nakijken te geven. Ik ben ervan overtuigd dat het meeste geld naar Europa zal gaan. Het afgelopen kwartaal hadden we 42 procent van onze omzet te danken aan Europese partners, meer dan we in Amerika omzetten. Voor een Amerikaans bedrijf is dat heel bijzonder."

Volgens Hawthorn is dat te danken aan het feit dat Blue Coat in Europa intensiever samenwerkt met het kanaal. "We zijn in Europa al tien jaar lang volledig trouw aan het kanaal. In andere werelddelen verkopen we deels ook direct."

De actie loopt in ieder geval tot eind juli. Hawthorn heeft geen idee of het geld dan op is. "Dat zou wel heel mooi zijn want dan zouden er zeker duizend demonstraties gegeven zijn. In juli bekijken we of de actie verlengd zal worden. Persoonlijk vind ik dat we eigenlijk altijd een beloningsactie voor onze partners zouden moeten hebben want ze werken hard voor ons."

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/2908196). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.