Managed hosting door True

Omzet Oracle in derde kwartaal stijgt

 

De omzet van softwareleverancier Oracle in derde kwartaal stijgt met 2 procent tot 5,5 miljard dollar.

Oracle heeft de resultaten bekendgemaakt van het derde kwartaal van het fiscale jaar 2009.

US GAAP
De omzet in het derde kwartaal op basis van US GAAP kwam uit op 5,5 miljard dollar, 2 procent meer dan een jaar eerder. De winst per aandeel bedroeg in het derde kwartaal 0,26 dollar. Dit is een stijging van 3 procent ten opzichte van het derde kwartaal in 2008. De nettowinst kwam uit op 1,3 miljard dollar, een daling van 1 procent ten opzichte van hetzelfde kwartaal een jaar eerder. De operationele winst op basis van US GAAP steeg met 4 procent naar 1,9 miljard dollar.

De softwareomzet bedroeg 4,4 miljard dollar, een stijging van 5 procent. De omzet uit nieuwe licenties daalde met 6 procent naar 1,5 miljard dollar. De omzet uit updates en productondersteuning was 11 procent hoger dan in hetzelfde kwartaal van 2008. Op basis van US GAAP bedroeg de omzet uit services 1,0 miljard dollar, een daling van 8 procent ten opzichte van hetzelfde kwartaal een jaar eerder.

Non-GAAP
Op basis van non-GAAP bedroeg de winst 0,35 dollar per aandeel. Dit komt overeen met een stijging van 16 procent ten opzichte van hetzelfde kwartaal in 2008. De nettowinst steeg met 12 procent naar 1,8 miljard dollar.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/2903202). © Jaarbeurs IT Media.

?

 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.