Managed hosting door True

CRM-cursus Perfectview krijgt Microsoft-status

 

De ict-sector groeit de komende twee jaar met ongeveer 30.000 banen per jaar.

In 2008 waren er minder vacatures bij computerservicebedrijven dan in 2007. De vraag naar ict-personeel nam in de loop van het jaar af. Eind december 2008 waren er nog ongeveer negenduizend vacatures. De omzet van de dienstverleners groeide in 2008 minder hard dan in 2007.

Ict-dienstverlener hebben minder vacatures dan een jaar geleden. Uit cijfers van het Centraal Bureau van de Statistiek blijkt dat er in 2008 dertigduizend nieuwe vacatures bijkwamen. Dat zijn duizend vacatures minder dan in 2007.

De vraag naar ict-personeel nam in de loop van 2008 af. Eind december waren er nog 8600 openstaande vacatures. Eind december 2007 stonden er meer dan tienduizend vacatures open. 28 procent van de ondernemers verwacht dat zij het eerste kwartaal van 2009 minder personeel in dienst hebben dan in 2008.

Computerservicebedrijven maakten in 2008 zeven procent meer omzet dan in 2007. De omzetgroei vlakt af. Van 2006 tot 2007 nam de omzet nog met 12,5 procent toe. De ondernemers zijn pessimistisch over de verwachtingen voor het eerste kwartaal van 2009. 45 procent van de ondervraagde ondernemers verwacht een daling van de omzet. Zeven procent denkt dat de omzet gaat stijgen.

Consultants
Het bedrijf kan niets zeggen over het aantal verwachtte cursisten. Het voorspelt naast de trainingen op het eigen cursusinstituut ook te worden ingehuurd door andere instituten. Het bedrijf verwacht ook crm-consultants van andere Microsoftpartners op te leiden.

In Nederland maken ongeveer achthonderd bedrijven gebruik van Microsoft Dynamics CRM blijkt uit cijfers over 2008 van de CRM Association.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/2895063). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.