Managed hosting door True

Nieuwe Speer-orders voor Capgemini en Logica

 

Het ministerie van Defensie heeft een aantal vervolgopdrachten voor de verdere uitrol van SAP-systemen gegund aan Capgemini en Logica. Het betreft de verbetering van de logistieke keten bij internationale missies.

Capgemini en Logica hebben de opdracht gekregen om de logistieke keten van de krijgsmacht tijdens internationale missies te verbeteren met behulp van SAP. Defensie heeft de orders gegund in het kader van het project Speer (Strategic Process and ERP Enabled Reengineering). Volgens het ministerie gaat het om vervolgopdrachten met een waarde van enkele tientallen miljoenen euro.

De twee ict-dienstverleners gaan de complexe processen van zo'n internationale missie vertalen naar een systeem dat draait op basis van SAP-software. Daarnaast bouwt het samenwerkingsverband eerder opgeleverde SAP-modules verder uit en worden de medewerkers van Ivent, de ict-organisatie van Defensie, getraind om de al draaiende SAP-systemen te beheren.  

268,1 miljoen euro
De nieuwe contracten zijn een vervolg op de opdracht die eerder aan het samenwerkingsverband is verstrekt in het kader van Speer. Dit programma - begroot budget 268,1 miljoen euro - moet ervoor zorgen dat Defensie op basis van SAP-modules processen standaardiseert en werkwijzen van nu nog gescheiden organisatieonderdelen integreert. Het organisatiebrede enterprise resource planning (erp)-systeem is bedoeld om onder andere de planning, het beheer en de bevoorrading van militair materieel te verbeteren. Het programma dient tevens de invoering van het nieuwe besturingsmodel van Defensie te ondersteunen en het beheer van de informatievoorziening te verbeteren.

In 2003 startte het ministerie met Speer. Het consortium Capgemini en Logica werd als regiepartner gecontracteerd om de geïntegreerde informatievoorziening te realiseren. Het ontwikkelde de bouwstenen voor het financieel-economische en het materieel-logistieke domein. In juni 2008 nam Defensie de volledige functionaliteit voor het financieel-economische domein in gebruik. De nieuwe opdrachten zijn gericht op de uitwerking van de functionaliteit voor bevoorrading en transport binnen het materieel-logistieke domein (de zogenoemde Kernel 2).

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/2882739). © Jaarbeurs IT Media.

?

 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.