Managed hosting door True

Microsoft en Red Hat sluiten virtualisatie-deal

 

Microsoft en Red Hat gaan ondersteuning bieden voor het gevirtualiseerd draaien van Windows Server en Red Hat Enterprise Linux (RHEL) bovenop elkaars hypervisors. De rivalen hebben besloten samen te werken omdat steeds meer klanten te maken hebben met heterogene ict-omgevingen.

De hypervisors van Microsoft en Red Hat krijgen ondersteuning voor de server-besturingssystemen van de beide rivalen. Dat maakten beide leveranciers maandag bekend. Microsofts Open Source Community Manager Peter Galli: "Dat is heel belangrijk omdat het betekent dat klanten er op kunnen vertrouwen dat ze Windows Server en Red Hat Enterprise Linux (RHEL) veilig gevirtualiseerd kunnen draaien, bovenop de hypervisors van zowel Microsoft als Red Hat."

"Klanten kunnen nu zowel Microsoft als Red Hat benaderen om problemen op te lossen. Als de leverancier waarmee het eerst contact wordt opgenomen de kwestie niet kan oplossen, zullen ze het probleem aan de andere leverancier voorleggen."

Heterogene it-omgevingen

Volgens Galli is de stap gezet omdat klanten van beide leveranciers vragen om technische ondersteuning op het gebied van servervirtualisatie voor omgevingen waarbij gebruik wordt gemaakt van server-besturingssystemen van zowel Microsoft als Red Hat. Met de overeenkomst beantwoorden Microsoft en Red Hat volgens Galli aan die wens doordat "een nieuw niveau van integratie ontstaat tussen RHEL en Windows Server binnen heterogene it-omgevingen."

Microsoft gaat RHEL 5.2 en 5.3 ondersteunen als gast bovenop Windows Server 2008 Hyper-V en Microsoft Hyper-V Server 2008. Red Hat gaat Windows Server 2003 SP2, Windows 2000 Server SP42 en Windows Server 2008 ondersteunen.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/2871549). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.