Managed hosting door True

Google Docs nu ook offline beschikbaar

 

Google Docs, de webapplicatie voor documentverwerking, spreadsheets en presentaties is vanaf nu ook voor een brede doelgroep offline beschikbaar.

Afgelopen jaar presenteerde Google de offline-functionaliteit voor de applicatie al in het Engels. Vanaf nu kunnen gebruikers via Google Docs ook in negenentwintig andere talen, inclusief het Nederlands, documenten raadplegen en wijzigen op plaatsen zonder internetverbinding. Google Docs biedt gebruikers een manier documenten te maken, aan te passen en te  elen waar en wanneer zij dat willen. Omdat de informatie zich bevindt op het internet of in de 'cloud', is het toegankelijk vanaf iedere computer of mobiel apparaat.
Terwijl voorheen een internetverbinding noodzakelijk was om toegang te krijgen tot Google Docs, is het nu mogelijk offline Google Docs te bekijken
en aan te passen op plaatsen waar geen internetverbinding is of waar de
verbinding onbetrouwbaar is zoals in de trein, in het vliegtuig of in de
metro. Erik de Muinck Keizer, Head Google Enterprise Benelux: "Werknemers werken steeds vaker mobiel. Zij komen daarbij echter nog regelmatig gelegenheden tegen waar geen internetverbinding beschikbaar is. Door Google Docs ook offline beschikbaar te maken is er geen beperking om toch verder te kunnen werken aan documenten en optimale productiviteit te behalen."

Automatische synchronisatie
Offline toegang werkt volgens Google naadloos. Gebruikers hoeven niet te onthouden documenten te bewaren op hun computer, wijzigingen op te slaan of te wisselen van applicatie. Na de installatie van de functionaliteit voor offline toegang, wordt ieder document dat offline is aangepast automatisch gesynchroniseerd met de vorige versie zodra er weer een internetverbinding
beschikbaar is.

Met de nieuwe offline-functionaliteit van Google Docs kunnen documenten
worden geraadpleegd en bewerkt. Voor spreadsheets, presentaties en
formulieren geldt nu nog dat ze offline alleen bekeken kunnen worden. De
Muinck Keizer: "Het is de bedoeling in de toekomst meer functionaliteit
offline beschikbaar te maken." Zo maakte Google vorige week bekend Gmail ook offline aan te bieden. Op dit moment geldt deze functionaliteit alleen nog voor de Engelstalige versie van Gmail.

Google Gears
Als men voor het eerst de offline functionaliteit wil gebruiken, is het noodzakelijk Google Gears te installeren, een open source browser plug-in. Om toegang tot de documenten nog eenvoudiger te maken, voegt Google Docs een icoon toe aan de desktop van de gebruiker zodra de offline toegang mogelijk is.  Offline Google Docs werkt op dit moment op Internet Explorer 6+, Google Chrome en Firefox 1.5+ voor Windows XP/Vista, Mac OS X 10.2+ en Linux.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/2855910). © Jaarbeurs IT Media.

?

 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.