Managed hosting door True

Geen Sapphire voor Europa in 2009

 

SAP heeft besloten dit jaar geen Europese Sapphire te houden, maar een aantal kleinere en meer lokale events. Sapphire in de Verenigde Staten blijft wel op het programma.

De Duitse softwaregigant SAP organiseert dit jaar geen pan-Europese gebruikersconferentie Sapphire. Een enquête na de vorige editie wees uit dat veel bezoekers een voorkeur hadden voor een evenement dichterbij huis en in de eigen taal. Dat vertelt een woordvoerder van het bedrijf aan Computable en CRN.

"Bij Sapphire komen ongeveer negenduizend deelnemers. Het is voor veel klanten moeilijk gebleken om interactie te hebben met lokale partners", aldus de woordvoerder. "Ook kunnen de partners vrijwel geen lokale content presenteren voor zo'n ruim publiek. Veel deelnemers hadden de wens om lokale kennis te delen." Het besluit om de conferentie te schrappen heeft volgens hem niet te maken met de economische situatie in de wereld.

Alternatief

Over het alternatief heeft de softwareleverancier al nagedacht. In 2008 organiseerde SAP al de World Tour en de Tech Tour, twee evenementen die van land naar land trok. Die kleinere lokale bijeenkomsten worden volgens de zegsman dit jaar ook georganiseerd. "Welke landen de tours in 2009 aandoen, is nog onduidelijk. Dat kunnen we waarschijnlijk ergens aan het begin van het voorjaar bekendmaken." In 2008 kwam het evenement ook langs in Nederland en België, maar dat is nu nog niet zeker.

Omdat Sapphire Europa wegvalt, kan de woordvoerder zich voorstellen dat het aantal deelnemers aan de World Tour en de Tech Tour toeneemt. "Toch zullen er veel internationale bedrijven zijn die de voorkeur geven aan hun internationale contacten. Zij kunnen dan natuurlijk als nog terecht bij de Sapphire-gebruikersconferentie in de Verenigde Staten."

Niet ongebruikelijk

De zegsman vertelt dat het niet heel ongebruikelijk is dat de Europese Sapphire niet doorgaat. "De conferentie is in het verleden vaker niet elk jaar geweest. Soms was het om het jaar en soms wisselde het continent waarop de conferentie plaatsvond." Vorig jaar vond de conferentie plaats in Berlijn. De Amerikaanse variant vindt dit jaar plaats in Orlando.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/2845740). © Jaarbeurs IT Media.

?

 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.