Managed hosting door True

PQR en Login Consultants samen in virtualisatie

 

Samenwerken

Twee concurrenten in de Nederlandse virtualisatiemarkt slaan de handen ineen voor een onderzoek naar de optimale configuratie voor verschillende hypervisors. Naar aanleiding van recente ontwikkelingen in deze markt en de toenemende vraag naar de mogelijkheden en onmogelijkheden van virtualisatie, startten PQR en Log•in Consultants recentelijk een research joint venture onder de naam 'Project Virtual Reality Check'.

PQR en Log•in Consultants slaan met Project Virtual Reality Check een onbewandelde weg in; nooit eerder is er een onderzoek van een dergelijke omvang door twee concurrerende partijen in de virtualisatiemarkt uitgevoerd. Het teamwork is erop gericht onafhankelijke testresultaten beschikbaar te stellen voor de virtualisatiemarkt.

Project Virtual Reality Check (VRC) is onder andere ontstaan uit de vraag naar een onderbouwd advies over het virtualiseren van Terminal Servers en Virtual Desktop (VDI) workloads en laat zien wat de huidige status is van de ontwikkelingen binnen de virtualisatiemarkt. Aan de hand van een serie onderzoeken tonen PQR en Log•in Consultants aan wat de mogelijkheden zijn in schaalbaarheid voor Terminal Server omgevingen en Virtual Desktops. Het project bestaat uit meer dan 150 tests, waarbij de verschillende Windows Server 2003, 2008, XP en Vista workloads op VMware ESX, Citrix XenServer en Microsoft Hyper-V worden uitgevoerd. Bij de toetsingen is gekeken naar de gedragingen van diverse hypervisors bij verschillende configuraties van hardware en applicaties. Met de resultaten en analyses wordt getoond wat de performanceverschillen tussen deze platformen zijn en een advies gegeven over de wijze waarop deze workloads op de desbetreffende platformen optimaal inzetbaar zijn. De gemeten resultaten worden vrijgegeven in whitepapers die downloadbaar zijn van de website www.virtualrealitycheck.net.

Naast de mogelijkheid de testresultaten met elkaar te vergelijken, is er voor geïnteresseerden ook de gelegenheid de tests zelf uit te voeren. De gebruikte testomgeving en -methodes die beide partijen gezamenlijk hebben opgesteld, zijn uitvoerig beschreven in de whitepapers. De Log•in VS Indexer is vrijblijvend verkrijgbaar via de site van Log•in Consultants.

De vier verschillende whitepapers zijn vrij verkrijgbaar vanaf 22 januari en te downloaden vanaf www.virtualrealitycheck.net.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/2843098). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.