Managed hosting door True

Sun Microsystems koopt Q-Layer

 

Sun Microsystems neemt het Genste datacentertechnologiebedrijf Q-Layer over. Het Q-Layer-team gaat deel uitmaken van de 'Cloud Computing' business unit van Sun. Het is niet duidelijk hoeveel geld de Amerikanen op tafel gelegd hebben.

Q-Layer houdt zich bezig met datacentervirtualisatie en biedt klanten software aan om een 'virtual data center' mee te bouwen. 'Cloud management', en meer bepaald het vereenvoudigen van cloud management, is belangrijk in de strategie van Sun, dat publieke en private clouds wil gaan bouwen.

"Q-Layer heeft altijd geprobeerd om computerresources zo eenvoudig te kunnen aanbieden als elektriciteit", vatte oprichter en ceo Kristof De Spiegeleer het een tijdje geleden samen voor Data News.

In 2008 zou het bedrijfje een omzet gedraaid hebben die schommelt tussen de 0,7 en 0,8 miljoen euro. Dit jaar had dat 3 tot 4 miljoen euro moeten worden. Momenteel werken er 35 mensen bij Q-Layer in Lochristi. De Spiegeleer hoopte om binnen enkele jaren een omzet van 50 miljoen euro te kunnen halen.

"De open en netwerk-specifieke aanpak van Sun, in combinatie met geoptimaliseerde systemen, software en services, vormen de ideale bouwstenen voor het opzetten van clouds", geeft vice president Cloud Computing David Douglas van Sun Microsystems wat meer uitleg. "De technologie van Q-Layer zal ons aanbod versterken, cloud management eenvoudiger maken, en de uitrol van applicaties nog versnellen."

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/2828089). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.