Managed hosting door True

Afas voorziet aanhoudende groei in 2009

 

Bedrijfssoftwareleverancier Afas ERP Software heeft in 2008 niets gemerkt van de financiële crisis. Het boekt een forse winst- en omzetgroei over 2008. Dat komt vooral door de verkoop van Profit software als webdienst. Voor 2009 worden lagere groeiresultaten verwacht.

Afas ERP Software heeft in 2008 niets gemerkt van de financiële crisis. Dat zegt het bedrijf in toelichting op de voorlopige jaarcijfers over 2008. De netto omzet steeg ten opzichte van 2007 met 31 procent tot ruim 36 miljoen euro. Het resultaat na belastingen nam met 49 procent toe tot bijna negen miljoen euro. De verkoop van Profit software en de implementatie daarvan stuwde de financiële resultaten. Dat blijkt uit cijfers die zijn gepresenteerd aan de medewerkers. Ze zijn nog niet goedgekeurd door de accountant.

De verkoop van Profit ERP en Profit HRM/Payroll groeide in 2008 met ruim 35 procent. Volgens de Leusdense softwareleverancier is dat boven verwachting. De groei komt met name door de toenemende verkoop van software als webdienst ten opzichte van levering volgens het licentiemodel. De leverancier merkt dat de vraag naar software als webdienst in onzekere economische tijden toeneemt omdat bedrijven minder willen investeren in hardware, kantoorsoftware, besturingssystemen en databases.

De softwareleverancier verwacht in 2009 vooral het klantenbestand uit te breiden binnen de gezondheidszorg. Voor 2009 voorziet de softwareleverancier een omzet- en winstgroei van vijftien procent. Dat is fors minder dan de groei in 2008.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/2826425). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.