Managed hosting door True

Provincie verliest vertrouwen in SAP en CTAC

 

De provincie Noord-Holland heeft geen vertrouwen meer in de toewijding van SAP en CTAC bij het project rondom de boekhoudmodule voor subsidies. Dat schrijft de interne projectleider in een rapport aan de rekencommissie van de provincie.

De Duitse softwareleverancier SAP en dienstverlener CTAC hebben te weinig toewijding getoond in het project rondom de ontwikkeling van de boekhoudmodule voor subsidies van de provincie Noord-Holland. Die klant heeft dan ook geen vertrouwen meer in de twee ict-leveranciers.

Dit schrijft de interne projectleider in een rapport aan de rekencommissie van de provincie. "Er is sterk onvoldoende commitment bij SAP en CTAC. Het begrip ramp-up partner is een leeg begrip gebleken", aldus het rapport.

De provincie begon in 2005 met de ontwikkeling van een boekhoudmodule voor subsidies. Deze module werd bij SAP ingekocht. De module was, volgens de provincie, nog niet op de markt. Daarom werd de organisatie ‘ramp-up partner' van SAP. Dat betekent dat het de provincie tot de eerste groep gebruikers behoorde van SAP Grantor Management (GM). CTAC was de implementatiepartner van het project. Het project is inmiddels stopgezet.

Stroef project
Uit de stukken die zijn opgestuurd aan de rekencommissie blijkt dat het project vanaf het begin af aan stroef verliep. Eigenlijk had SAP GM in oktober 2006 live moeten gaan. Dit lukte niet door een aantal onopgeloste 'issues'.

Dit is begin 2007 besproken met SAP en CTAC, schrijft de interne projectleider. "De twee leveranciers hebben zich toen gecommitteerd om de resterende issues op te lossen. In de praktijk heeft SAP nauwelijks belangstelling getoond en ging de samenwerking met CTAC steeds erg moeizaam", aldus het rapport.

'We zijn in overleg'
Zowel CTAC als SAP willen niet inhoudelijk reageren op de uitlatingen van de projectleider in het rapport. "We hebben het vertrouwen om het op een goede manier op te lossen. De provincie heeft het idee onterecht kosten gemaakt te hebben. Hierover zijn we in overleg", zegt Bart Hoogendoorn, directeur van CTAC.

Ook SAP heeft inmiddels van de provincie vernomen dat het project is stopgestopt. De twee partijen zijn in overleg. "We zijn op een goede manier in gesprek en hopen de ontstane situatie op te lossen," aldus een woordvoerder van de Duitse softwareleverancier.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/2803160). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.