Managed hosting door True

'Microsoft grote reseller van Novell'

 

Novell Benelux, leverancier van Linux software, zegt dat business partners, zoals system integrators, voor meer verkoop van zijn oplossingen in de Nederlandse markt zorgen. Daarnaast levert de samenwerking met Microsoft, waarin SUSE en Windows gecombineerd worden aangeboden, goede deals in datacenters op.

Dit zegt Ronald de Jong, directeur van Novell Benelux, in gesprek met CRN/channelweb.nl. Hij zegt dat bestaande en nieuwe partners oplossingen zoals Novell Teaming + Conferencing, Identitity Management en producten voor datacenters steeds vaker aan groepen zakelijke eindgebruikers verkopen. Het gaat hierbij volgens De Jong om partners zoals Capgemini, Atos Origin, Getronics, Inter Access, Everett en Traxion. "Novell doet daarbij aan ‘direct touch', maar de business en verkoop gaat geheel via partners."

De Jong zegt dat door overnames, die Novell heeft gedaan, verkoop aan datacenters toeneemt. Zo kocht Novell de source code van HP's ID-oplossing en nam het eerder PlateSpin over dat virtualisatie software levert voor datacenters. "Deze software werkt goed samen in VMware omgevingen. Ik zie daarvoor nieuwe aanvragen van klanten bij onze business partners komen." Op gebied van identity management en workflow gaat het ook goed los. Email heeft een enorme vlucht genomen . Daar zijn ook security oplossingen voor nodig. Hierbij is een grote rol weggelegd voor consultants en onze business partners."

Met grote leveranciers, zoals IBM, HP en SAP, worden ook steeds meer goede zaken gedaan, aldus De Jong. "Dat komt omdat we in oem-verband veel SUSE Linux verkopen. IBM verkoopt 80 tot 90 procent software van Novell op zijn system z. We merken dat klanten SUSE ook inzetten als platform voor SAP applicaties. Zo is SUSE Linux Enterprise Server ‘SAP-ready', voor licentie ondersteuning en andere support."

Microsoft
De samenwerking met Microsoft, waarin omgevingen van SUSE Linux en Windows elkaar ondersteunen, werpt ook vruchten af, aldus de Jong. "Hierdoor zijn groter klanten binnengehaald, zoals het Belgische Tele Atlas en Rijkswaterstaat. De samenwerking tussen Novell en Microsoft zit in de lift. Vooral rond datacenters, omdat eindgebruikers meer interoperabiliteit willen. Door de samenwerking met Microsoft, waarin een complete oplossing van SUSE en Windows wordt geboden, nemen we een sterkere positie in tegen rivaal Red Hat. We zijn het afgelopen jaar met 228 procent gegroeid met onze oplossingen voor datacenters. Microsoft is inmiddels gegroeid tot een van de grotere resellers van Novell SUSE."

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/2799331). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.