Managed hosting door True

Mislukte SAP-module kost provincie vijf ton

 

De provincie Noord-Holland heeft 550.000 euro uitgegeven aan de mislukte SAP-boekhoudmodule voor subsidies. De module werd speciaal voor de provincie ontwikkeld. De ontwikkeling van de module was begroot op 370.000 euro. Betrokken partner is CTAC.

De mislukte ontwikkeling van een SAP-boekhoudmodule voor subsidies kost de provincie Noord-Holland in eerste instantie al 555.000 euro. Dat blijkt uit stukken die door de interne projectleider zijn gestuurd naar de rekencommissie van de provincie.

De module SAP Grantor Management (GM) werd speciaal voor de provincie Noord-Holland ontwikkeld. Dat deed de provincie in samenwerking met SAP en ict-dienstverlener CTAC. Omdat de module nog niet op de markt was, zou de provincie ramp-up-partner worden voor de Duitse softwareleverancier.

Begroting overschreden
De ontwikkeling van de module werd in 2005 begroot op 370.000 euro. Daarnaast zou er jaarlijks nog 53.000 euro aan kosten gemaakt worden voor beheer en licenties. Uiteindelijk zou de invoering van de module een besparing op moeten leveren van drie fte's, geraamd op 150.000 euro per jaar.

De implementatie van SAP GM maakt deel uit van het SAP vernieuwingsprogramma dat in 2006 bij de provincie is begonnen. Eigenlijk had de module, samen met de andere modules, in oktober 2006 live moeten gaan. Inmiddels heeft de Commissaris van de Koningin Harry Borghouts besloten te stoppen met de ontwikkeling van SAP GM.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/2796662). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.