Managed hosting door True

Noord-Holland verliest tonnen door SAP

 

De provincie Noord-Holland verliest tonnen aan overheidsgeld door een mislukte SAP-implementatie. De provincie trekt de stekker uit de ontwikkeling van een boekhoudmodule voor subsidies. De leverancier kan een schadevergoeding verwachten.

De provincie Noord-Holland zou enkele tonnen overheidseuro's hebben verspild door een mislukte SAP-implementatie. Het gaat om de ontwikkeling van een SAP-module voor de boekhouding van subsidies. Die module werd speciaal voor de provincie ontwikkeld maar de kosten zouden onvoldoende in verhouding staan met de opbrengsten. Daarom besloot Commissaris van de Koningin Harry Borghouts de stekker uit het SAP-project te trekken.

'In strijd met ict-beleid'
Volgens VVD-Statenlid Ariëtta Humalda was er anderhalf jaar geleden al kritiek op het project. De ontwikkeling van een compleet nieuwe SAP-module zou in strijd zijn met het ict-beleid van de provincie. Noord-Holland zou geen voorloper willen zijn in automatisering omdat er grotere financiële risico's aan maatwerkapplicaties kleven. Dat vertelde ze in een interview aan RTV Noord-Holland.

Borghouts wordt nu verweten dat hij de leden van de raad van Staten te laat inlichtte over problemen met het project. Maar de commissaris wuift die kritiek weg. Hij meldt aan de regionale omroep dat het ambtelijk apparaat tot ongeveer half oktober 2008 vertrouwde op een geslaagde afloop van de SAP-implementatie.

Pas halverwege oktober zou hij zijn ingelicht dat het project uit de klauwen liep. Borhouts tegen RTV Noord-Holland: "De vraag is, had de organisatie niet eerder kunnen voelen dat het niet helemaal goed ging. Dat is niet gebeurd , integendeel."

Schadevergoeding
Volgens Borghouts gaat de provincie proberen om bij de leverancier een deel van de kosten terug te krijgen via een schadevergoeding.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/2796332). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.