Managed hosting door True

Google wil Chrome meeleveren op nieuwe PC's

 

Google wil afspraken maken met pc-leveranciers om de browser Chrome mee te leveren met nieuwe pc's. De zoekgigant hoopt zo zijn marktaandeel te vergroten. Nog geen procent van de internetters gebruikt de browser.

Internetbedrijf Google wil overeenkomsten sluiten met pc-leveranciers voor zijn browser Chrome. "We zullen waarschijnlijk distributie-overeenkomsten sluiten. Ik denk dan aan OEM-overeenkomsten (Original Equipment Manufacturer, red.), waardoor we computers kunnen leveren waar Chrome al op geïnstalleerd staat", zegt vice-president Sundar Pichai in de Britse webkrant TimesOnline.

Pichai vertelde verder dat in januari een definitieve versie van de browser uitkomt. In het eerste half jaar van 2009 zullen ook nog versies voor de Mac en voor Linux uitkomen, aldus de vice-president. De Chrome-webbrowser van Google draaide dankzij Wine al op Linux en Mac OS X. Wine-ontwikkelaar CodeWeavers heeft de moderne webbrowser voor Windows in slechts elf dagen aan de praat gekregen op Linux en Mac OS X.

Internet Explorer
Volgens analisten versloeg Microsoft Internet Explorer (IE) de concurrent Netscape, omdat IE voorgeïnstalleerd was op computers met het Windows-besturingssysteem.

Uit cijfers van OneStat.com blijkt dat 0,42 procent van de Nederlandse internetters Google Chrome gebruikt. Het zit daarmee iets onder het wereldwijde gemiddelde van 0,54 procent. Microsoft Internet Explorer wordt het meest gebruikt. IE 7 heeft een marktaandeel van 62,34 procent.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/2783998). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.