Managed hosting door True

Infor merkt nog weinig van recessie

 

Keith Deane, directeur Infor Europe, Midden-Oosten en Afrika

Infor heeft in het eerste kwartaal van het gebroken boekjaar 2009 de omzet zien toenemen. De softwareleverancier is voorzichtig positief over de rest van het boekjaar, ondanks de dreiging van een recessie.

In het eerste kwartaal van het gebroken boekjaar 2009, dat eindigde op 31 augustus 2008, zag Infor de omzet uit licenties op hetzelfde niveau blijven als het eerste kwartaal van het vorige boekjaar. De omzet uit onderhoudscontracten steeg (2 procent), evenals de opbrengst uit diensten (4,8 procent). De leverancier van bedrijfssoftware zag de winstgevendheid met 37,3 procent toenemen.

Over de resultaten in de komende negen maanden van het boekjaar 2009 toont Infor zich gematigd positief. Volgens Keith Deane, directeur Infor Europe, Midden-Oosten en Afrika, heeft de economische neergang zijn sporen ook in het huidige twee kwartaal nog niet getrokken. "Het blijft afwachten, maar het lijkt er op dat ons commercieel model ongevoelig is voor sommige schommelingen in de markt. Zo'n 85 procent van onze omzet komt van middelgrote en kleinere bedrijven. We zijn niet afhankelijk van een aantal grote multinationals die het nu moeilijk hebben", aldus Deane tijdens Inforum, het klantenevenement in Noordwijk.

In het eerste kwartaal van boekjaar 2009 verwelkomde Infor vijfhonderd nieuwe klanten, tegenover 474 een jaar eerder. Het partnerkanaal speelde hierbij een belangrijke rol: die was goed voor ruim een kwart van de licentieomzet.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/2765875). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.