Managed hosting door True

Acronis vindt opvolger voor Scott

 

Opslagsoftware-leverancier Acronis heeft een opvolger gevonden voor CEO Walter Scott, die onlangs vertrok naar GFI. Jason Donahue is de nieuwe CEO. Scott blijft als adviseur betrokken bij Acronis.

Acronis, aanbieder van software voor opslagbeheer en herstel na een calamiteit, heeft Jason Donahue benoemd tot CEO. Donahue is afkomstig van ClearApp, waar hij president en CEO was tot de recente overname door Oracle.

Eerder was Donahue CEO van Meiosys, een virtualisatiebedrijf dat in 2005 werd overgenomen door IBM. Daarvoor was hij CEO van Ejasent, in 2004 overgenomen door Veritas.
 
"Erg leuk om bij Acronis te beginnen. Ik zie uit om het huidige succes verder uit te bouwen", zegt Donahue. "Acronis heeft een gedegen assortiment backup- en herstel-software, waar nog veel meer bedrijven van kunnen profiteren dan nu het geval het is." 

"Jason heeft een indrukwekkend track record bij groeiende softwarebedrijven, zowel besloten als beursgenoteerde ondernemingen. Stuk voor stuk zijn de bedrijven succesvol geworden en hebben investeerders geprofiteerd van zijn vorm van leidinggeven", aldus Ilya Zubarev, lid van de raad van bestuur van Acronis. "Zijn wereldwijde ervaring en kennis op het gebied van virtualisatie en datacenter-automatisering vormen een goede match met de strategie van Acronis."
 
Donahue neemt de plaats over van Walter Scott die onlangs werd benoemd tot CEO van GFI. Onder zijn leiding groeide de omzet van Acronis in drie jaar van 20 miljoen dollar naar ongeveer 120 miljoen dollar. Hij blijft nauw betrokken bij Acronis als adviseur.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/2762619). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.