Managed hosting door True

PDC: Windows Server in de wolken

 

Microsoft betreedt de cloud. De softwareleverancier gaat applicaties hosten binnen een netwerk van eigen datacenters. Bedrijven betalen hiervoor op basis van een abonnementmodel.

Maandag presenteerde Microsofts-cto Ray Ozzie in navolging van Amazon en Google een cloudgebaseerd service platform: Windows Azure. Ozzie deed deze aankondiging op de Professional Developers Conference(PDC), die van 27 tot en met 30 oktober plaatsvindt in Los Angeles.

Ozzie: "Dit is een historisch moment voor Microsoft. We transformeren onze software en omarmen op een fundamenteel niveau services." Azure moet volgend jaar beschikbaar komen.

Ontwikkelaars kunnen via scripttalen applicaties bouwen voor deze clouduitvoering van Windows Server. Daarvoor kunnen ze niet alleen het .NET Framework gebruiken, maar ook concurrende (script-)talen zoals PHP, Java, Ruby, Eclipse en Python. Azure ondersteunt daarnaast internetprotocollen als http, REST, SOAP en AtomPub.

Bedrijven betalen voor de hosting van hun applicaties op basis van een abonnementmodel. Ray Ozzie: "Kosten worden in rekening gebracht op basis van twee parameters: verbruik en service level."

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/2752893). © Jaarbeurs IT Media.

?

 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.