Managed hosting door True

Oracle gaat in hardware

 

Oracle gaat samen met HP twee hardwareproducten leveren. Deze producten moeten de prestatieproblemen van de huidige datawarehouses oplossen.

Oracle heeft samen met HP twee hardwareproducten ontwikkeld om prestatieproblemen van de huidige datawarehouses te lijf te gaan. Ook wil het de concurrentie aangaan met bedrijven als Netezza door database-appliances te leveren.

Oracle komt met de Exadata Storage Server. Deze machine is bedoeld om het heen en weer geschuif van grote blokken data tussen databaseservers en opslagapparatuur sterk te verminderen. De machine voert analyses niet meer uit op de databaseserver, maar op de opslagschijven. "Dat geeft een tienvoudige prestatieverbetering", zegt Larry Ellison, ceo van Oracle. De Linux-versie is al beschikbaar. Exemplaren voor andere besturingssystemen zijn onderweg.

Ook oude Oracle-databases
Daarnaast presenteert het bedrijf de HP Oracle Database Machine. Deze machine bestaat uit een samenstel van meerdere Oracle database servers en Exadata Storage-servers in één enkel rack.

De nieuwe hardwareproducten kunnen overweg met meerdere Oracle-databases, beweert de middleware-leverancier, niet alleen met de nieuwe database 11g.

De ontwikkeling van de twee producten nam drie jaar in beslag. Het publiek van Oracle Open World, waar de producten werden gepresenteerd, is verbaasd en heeft bewondering voor het feit dat Oracle het zo lang stil heeft weten te houden.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/2719211). © Jaarbeurs IT Media.

?

 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.