Managed hosting door True

'Chrome wordt deel van Google Android'

 

Googles kortgeleden gepresenteerde browser Chrome gaat waarschijnlijk onderdeel uitmaken van Android, het besturingssysteem voor mobiele telefoons dat momenteel door de zoekreus wordt ontwikkeld. Dat zegt oprichter Sergey Brin.

Het internetprogramma Chrome, dat Google kortgeleden presenteerde, gaat waarschijnlijk deel uitmaken van het mobiele besturingssysteem Android. Dat zegt mede-oprichter Sergey Brin tegen het Amerikaanse CNET. "Een van de volgende versies van Android zal waarschijnlijk veel van Chrome bevatten." Woordvoerders van het bedrijf konden dit later echter niet bevestigen.

De Chrome-browser en het Android-platform gebruiken dezelfde instrumenten om html-codes te interpreteren en om webpagina te tonen. De browser werd begin september gepresenteerd door Google. In een comic legt de zoekreus uit dat Chrome rekening houdt met de veranderende behoefte van websurfers: zij draaien steeds vaker applicaties binnen hun browser. Het programma kan op termijn een bedreiging betekenen voor de twee meest gebruikte browsers Internet Explorer en Firefox.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/2694858). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.