Managed hosting door True

Microsoft Dynamics Entrepreneur exit

 

Microsoft neemt per 1 september 2009 afscheid van Dynamics Entrepreneur, een erp business applicatie gericht op het mkb. Cees Poortman, directeur van distributeur Xdis is verbaasd: "Ik heb er geen woorden voor."

Dit heeft Microsoft zelf besloten. Gebruikers krijgen nog een paar jaar service; tot februari 2013. Cees Poortman, directeur van Xdis, dat Dynamcis Entrepeneur distribueert, is hoogst verbaasd. "Ik heb er geen woorden voor. We zijn nu ons aan het bezinnen. Ik ben nu aan het uitzoeken bij Microsoft Nederland hoe we verder moeten. Ik heb al contact gehad met Arjan Oude Kotte, directeur Small and Midmarket Solutions & Partners (SMS&P) van Microsoft Nederland. We zijn overigens zeer succesvol in Nederland en bedienen 60 resellers. Die bellen me nu op wat er aan de hand is." Oude Kotte zegt dat Microsoft de investeringen in Dynamics Entrepreneur stop zet, maar dat de partners en klanten steun krijgen. "Support is gegarandeerd. We zijn nu in overleg met Xdis en de partners hoe we hun kunnen laten migreren."

Dynamics Entrepreneur werd door Microsoft in 2007 met veel tamtam gelanceerd voor kleine bedrijven uit het mkb. Met een exclusieve launch evenement in oktober 2007, voor ruim 220 partners in Aalsmeer, werd de Microsoft Dynamics Entrepreneur Solution 2008 beschikbaar voor de Nederlandse markt.

Dynamics Entrepreneur was een nieuwe business managementoplossing, specifiek gericht op het kleinbedrijf tot circa 50 medewerkers. De oplossing biedt geïntegreerde functionaliteit en werkprocessen voor financieel, inkoop, voorraad en verkoop. In Nederland wordt de software gedistribueerd door Xdis. Resellers zijn onder andere ACA, Covaris, Drie-O, Dynamic People, Mysolutionstore, Noord-4, Peeme ICT en VDB Automatisering.

Arjan Oude Kotte, directeur van Microsoft Business Solutions Nederland, zei in 2007 dat Xdis als een echte value added distributor functioneert. "Xdis zet Microsoft Dynamics Entrepreneur Solution breed in de markt. Het is een zakelijke applicatie voor bedrijven met tussen de 1 en 50 werknemers. Het pakket, dat gebaseerd is op Microsoft Dynamics NAV, is schaalbaar en is goed te verkopen in combinatie met Microsoft Small Business Server (SBS). Het pakket is snel te implementeren. Een gebruiker kan probleemloos door blijven groeien tot meer dan 200 gebruikers, er hoeven maar alleen extra gebruikerlicenties worden aangeschaft. Een nieuwe implementatie is dan niet nodig."

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/2693437). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.