Managed hosting door True

Exact doet het minder goed dan concurrentie

 

Het gaat niet goed met softwaremaker Exact Software vergeleken met concurrenten AFAS Software en Unit 4 Agresso. De meeste omzetgroei van het bedrijf komt uit diensten. De licentieverkoop staat bijna stil.

Softwareleverancier Exact Software doet het niet goed vergeleken met concurrenten. Uit de halfjaarcijfers blijkt dat het bedrijf 2,5 procent groeide vergeleken met vorig jaar. De omzet van concurrent AFAS Software groeide hetzelfde halfjaar met 34 procent. De halfjaarcijfers van Unit 4 Agresso zijn nog niet bekend, maar de softwaremaker zag in 2007 de omzet groeien met 39 procent.

De groei van de omzet bij Exact Software komt voornamelijk door de verkoop van diensten, zegt Andriaan Meij van AME Research. Hij analiseerde de halfjaarcijfers van Exact Software. De licentieomzet groeide een procent het eerste half jaar van 2008. De omzet uit onderhoud nam vier procent toe. De omzet uit diensten groeide met tien procent. Volgens Meij groeit de verkoop van licenties bij AFAS Software of Unit 4 Agresso veel harder. "Als de licentieverkoop stil staat, dan is het gevolg dat na verloop van tijd ook de diensten teruglopen," zegt Meij.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/2665627). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 

Reacties

De arrogantie van Exact spreekt boekdelen.
Prijs is te hoog. Voor het veranderen van alleen de naam op de licentie, moesten wij 150 euro betalen (ex)en de service loopt achteruit. Dat vertaalt zich in verkoopcijfers. Als Exact andere mensen in dienst neemt, en normaal communiceert met de klant, dan komt alles weer goed. Ze hebben als verkopers niet de mensen die de X-factor hebben.

Allereerst wil ik u danken voor uw feedback. Exact Software is continue bezig om haar service te verbeteren. Uw input zal dan ook zeker hierin meegenomen worden. Wij vertrouwen erop dat u in de toekomst de service van Exact als positief zult ervaren.

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.