Managed hosting door True

VMware draait redelijk tweede kwartaal

 

VMware, leverancier van virtualisatiesoftware heeft een redelijk tweede kwartaal achter de rug. Het derde kwartaal wordt wat moeilijker, aldus de softwareleverancier

VMware haalde in het tweede kwartaal van 2008 een netto-omzet van 456 en winst van 52 miljoen dollar. Het derde kwartaal wordt wat moeilijker, omdat klanten aankopen vertragen en liever korte termijn contracten willen in verband met een zwakke economie. De aandelen van VMware daalden met 14 procent. Eerder zei VMware zijn target voor dit fiscale jaar niet te halen. Investeerders waren ook geschokt door het plotseling ontslag van ceo Diane Greene. Zij is vervangen door Microsoft-veteraan Paul Maritz. De aandelen zijn sindsdien met eenderde gekelderd. VMware heeft verder te maken met een opkomende competitie van onder andere Microsoft, Citrix en Oracle. Toch blijft VMware groeien, dit jaar met 42 tot 45 procent. Dat is wel minder dan 2007 toen er een groei van 88 procent werd gehaald.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/2651132). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.