Managed hosting door True

Partners kloppend hart 'Software plus services'

 

Steve Ballmer, ceo van Microsoft, zegt dat zijn bedrijf 'Software plus services' het liefst via partners naar de markt brengt. Microsoft kondigt nieuwe tools en online hulpbronnen aan, waarmee partners een nieuw business model kunnen ontwikkelen voor de verkoop van software en services.

Ballmer zegt dat Microsoft software op hardware en via het web aan zijn klanten biedt. Hierbij neemt de ‘Software plus services' strategie van Microsoft een steeds belangrijke plaats in. "Partners zijn het kloppend hart in de ‘Software plus services' strategie", aldus Ballmer. Hij beloofde nauw met partners samen te werken en hen te helpen met het opzetten van nieuwe business modellen rond ‘Software plus services'. Ballmer zei verder van plan te zijn in de toekomst ‘cloud computing-diensten' te gaan aanbieden. Hoe en wanneer is niet bekend. Wel staat vast dat Microsoft zijn server producten voor cloud computing zal aanpassen, aldus Ballmer.

Sommige Nederlandse channel partners reageren op hun beurt voorzichtig positief op de nieuwe plannen van Microsoft's Online portfolio, waaronder bijvoorbeeld SharePoint en Exchange in gehoste versie wordt aangeboden. Zo zijn er partners die zelf software van Microsoft hosten en als oplossing met een zelfbepaalde prijs aanbieden. In de toekomst wordt de online software van Microsoft echter vaker vanuit de datacenters van Microsoft, via een partner, aan klanten aangeboden.

Microsoft heeft voor de partners een toolset ontwikkeld ter ondersteuning van de verkoop van software en services. Ten eerste is dat de Software Plus Services Partner Evolution Interactive Guide. Deze interactieve gids helpt partners te transformeren naar een onderneming met focus op software en services. Zo geeft de site tips hoe een partner een online dienstenpakket aan zijn portfolio kan toevoegen. Ook staan er op de site video's van analisten en praktische tips.

Ten tweede is er de Software Plus Services Profitability Modeler. Deze tool helpt partners te begrijpen welke zakelijke kansen ze kunnen pakken op het gebied van software en services. De tool calculeert hoeveel ze moeten investeren en wat voor omzet, kosten en winst ze kunnen verwachten. Microsoft heeft twee Partner Profitability benchmarks toegevoegd: een scenario de verkoop van de Microsoft Productivity Online Suite en over de Microsoft Dynamics CRM Online oplossing.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/2635755). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.