Managed hosting door True

Grote leveranciers domineren BI-markt

 

De markt voor bi-software wordt gedomineerd door grote softwareleveranciers. Oracle, IBM en SAP zullen eind 2008 tweederde van de bi-markt in handen hebben. Dat zegt Gartner na onderzoek.

De grote softwareleveranciers Oracle, SAP en IBM hebben voor het einde van 2008 tweederde van de markt voor business intelligence (bi)-software in handen. Door overnames van Business Objects, Cognos en Hyperion in 2007 is de tijd dat gespecialiseerde leveranciers het grootste marktaandeel hebben voorbij. Dat blijkt uit nieuwe cijfers van onderzoeksbureau Gartner dat de wereldwijde markt voor bi-software doorlichtte.

De onderzoekers zien de omzet uit bi-software over 2007 stijgen naar 5,1 miljard dollar. Dat is dertien procent meer dan een jaar eerder. Gartner maakt daarbij de kanttekening dat 2007 het jaar is waarin de drie grootste beursgenoteerde bi-leveranciers, Business Objects, Cognos en Hyperion werden overgenomen.

Na de overname door SAP leidt Business Objects de markt met een gezamenlijk marktaandeel van 26,3 procent. De overname van Cognos door IBM is goed voor een aandeel van 14,7 procent, Hyperion dat door Oracle is overgenomen, heeft een gezamenlijk marktaandeel van 10,6 procent. "Die grote leveranciers hadden begin 2007 een gezamenlijk marktaandeel van ongeveer een vijfde deel, eind 2008 zullen de grote leveranciers tweederde van de markt in handen hebben", zegt analist Dan Sommer. Volgens de onderzoekers groeien kleine onafhankelijke leveranciers van bi-software sneller en zijn ze innovatiever dan hun grote concurrenten.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/2595991). © Jaarbeurs IT Media.

?

 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.