Managed hosting door True

Microsoft sponsort open source-onderzoek

 

Microsoft laat zich graag voorstaan op zijn openheid, maar worstelt nog wel met zogeheten 'pure' open source. Het levert nu een financiële bijdrage aan de The Open Source Census, een onderzoek naar het gebruik van open source binnen bedrijven.

Microsoft benadrukt dat het vóór openheid is; het is voorstander van open standaarden en biedt delen van zijn software onder een eigen shared source-licentie. Software die 'echt open' is, wint al enkele jaren terrein. Niet alle bedrijven weten echter dat ze zelf open source gebruiken, of in welke mate.

Daar valt dus wat te onderzoeken. Dat wordt gedaan door onder meer de The Open Source Census. Dat initiatief telt 13 sponsors, waar nu Microsoft bijkomt. Onder de overige sponsors bevinden zich initiatiefnemenr OpenLogic, onderzoeksbureau IDC, dienstverlener Unisys, de Open Source Business Foundation en de Open Solutions Alliance.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/2592526). © Jaarbeurs IT Media.

?

 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.