Managed hosting door True

Progress Apama sluit overeenkomst met Sun

 

Progress Software Corporation, wereldwijd leverancier van applicatie-infrastructuursoftware, heeft een samenwerkingsverband voor technologische ontwikkeling gesloten met Sun Microsystems.

De overeenkomst voorziet erin dat het Progress Apama CEP-platform geporteerd wordt naar het Sun x64-systeem, waarop het Solaris 10-besturingssysteem draait. Daarnaast lanceert Progress met de Apama Real-time Pricing Accelerator op het Sun-platform een nieuw aanbod voor kapitaalmarkten. Deze oplossing zorgt voor maximale prestaties.

De Apama Real-time Pricing Accelerator stelt bedrijven in staat om de prijzen van instrumenten aan te passen aan diverse real-time factoren. De Accelerator kan prijzen continu afstemmen op externe condities, waaronder prijs- en liquiditeitsveranderingen op handelsbeurzen, of als reactie op interne condities als voorraadniveaus of risico's. Gebruikers kunnen hiermee de winst maximaliseren en hun concurrentiekracht vergroten. De Accelerator ondersteunt op RFQ gebaseerde applicaties, bijvoorbeeld obligatieprijzen waarmee de prijsstelling van gespreide obligaties dynamisch is af te stemmen op cliëntbasis. Daarnaast ondersteunt de oplossing marktapplicaties als FX-prijsstellingen (Foreign Exchange).

De combinatie van de Apama Complex Event Processing-engine (CEP) en het Sun Microsystems x64/Solaris 10-platform biedt beurshandelaren de voordelen van virtualisatie en energie-efficiëntie. Tegelijkertijd beschikken ze over een maximale doorvoersnelheid en minimale vertragingen, essentieel voor handelssystemen. Progress Software heeft nauw samengewerkt met Sun om ervoor te zorgen dat Apama de voordelen van het Sun-platform maximaal benut, wat voor een klant betekent: maximale doorvoersnelheid en minimale vertragingen, essentieel voor een handelsplatform.

"Het Progress Apama CEP-platform loopt ver voorop als het gaat om complexe eventverwerking en komt tegemoet aan de uitdagingen waarmee kapitaalmarkten te maken hebben. Niet voor niets is dit een van de meest gebruikte oplossingen", zegt Ambreesh Khanna, CTO Financial Services van Sun Microsystems. "Dankzij de samenwerking tussen Sun en Progress Apama profiteren onze klanten van onze gezamenlijke kracht op een onderscheidend technologieplatform. Goede prestaties zijn in handelsomgevingen noodzakelijk en de Sun/Apama-combinatie biedt deze prestaties."

John Bates, oprichter en algemeen directeur van de Apama-divisie van Progress Software: "We zijn verheugd samen met Sun end-to-end oplossingen voor kapitaalmarkten te leveren. De brede reeks van Sun-systemen en het Solaris-besturingssysteem vormen kerncomponenten van veel handelssystemen en
-netwerken. Handelsorganisaties profiteren dankzij deze combinatie van de CEP-mogelijkheden van Apama en een hardware-softwareovereenkomst met maximale prestaties."

De Apama Accelerators breiden het Apama-platform uit met mogelijkheden die de bouw en opzet van CEP-gebaseerde applicaties binnen kapitaalmarkten versnellen. Apama Accelerators zijn opgebouwd uit aanpasbare bedrijfslogica en voorbeelddashboards, en ondersteunen marktconnectiviteitsadapters. Zo vormen ze een aanvulling op de Apama-omgeving voor snelle applicatieontwikkeling en versnellen ze de ontwikkeling en inzet van nieuwe applicaties.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/2589146). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.