Managed hosting door True

Sander Nijenhuis wint ondernemersprijs

 

Het Universiteitsfonds van de Universiteit Twente (UT) reikt vandaag de Van den Kroonenbergprijs uit aan Sander Nijenhuis (36), oprichter en directeur van Fortes Solutions.

Het fonds kent de prijs jaarlijks toe aan een ondernemer die een sterke binding heeft met de Universiteit Twente en zich onderscheidt door innovatieve producten of een vernieuwende bedrijfsvoering. Nijenhuis kreeg de prijs uit handen van Europees Commissaris voor Regionaal Beleid, Danuta Hübner, tijdens de derde UT-Innovatielezing.
De jury noemt Sander Nijenhuis ‘een zeer inspirerende ondernemer, die door zijn persoonlijke benadering, zijn enthousiasme, zijn creativiteit, zijn absolute wil om te ondernemen en zeker ook door de resultaten die hij boekt, een voorbeeld is voor jonge ondernemers.'
Sander Nijenhuis studeerde in 1996 als werktuigbouwkundig ingenieur af aan de UT. In 1998 begon hij als zelfstandig ondernemer, met behulp van de Tijdelijke Ondernemersplaatsregeling (TOP) van de UT. In 2001 brak zijn bedrijf door toen het Ministerie van Defensie koos voor de software van Fortes Solutions. Het bedrijf telt inmiddels 18 medewerkers en stond in 2007 als snelle groeier op de 11e plaats van de nationale Deloitte Technology Fast 50.
Sander Nijenhuis: "Ik ben zeer vereerd met deze award en heel trots op het hele team van medewerkers dat aan de basis staat van dit succes. Ons bedrijf dat software voor projectmanagement ontwikkelt en wereldwijd verkoopt, heeft een sterke band met de Universiteit Twente. Niet alleen heeft meer dan de helft van onze medewerkers een UT-achtergrond, ook maken wij geregeld gebruik van werkstudenten en hebben wij vaak afstudeerders. Daarnaast geef ik op de UT colleges ‘Projectmanagement' en maak ik deel uit van de TOP-commissie, die startende innovatieve ondernemers ondersteunt met een renteloze lening en advies."

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/2587575). © Jaarbeurs IT Media.

?

 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.