Managed hosting door True

LaQuSo komt met kwaliteitskeurmerk voor software

 

Fouten in software kunnen vervelende gevolgen hebben. Het is echter lastig om software te kwalificeren. Grote hoeveelheid code en afhankelijkheden in de code maken de software complex. LaQuSo komt daarom met een kwaliteitskeurmerk voor software.

Het Laboratory for Quality Software (LaQuSo) komt met een certificaat voor foutenvrije software. Het bedrijf Aia Software neemt het eerste certificaat in ontvangst. LaQuSo verklaart met het certificaat dat de onderzochte software foutvrij is op een verzameling vooraf gedefinieerde eigenschappen.

Er is nog geen kwaliteitskeurmerk voor software. Grote softwarepakketten zijn vaak erg complex. In samenwerking met de TU Eindhoven en Radboud Universiteit Nijmegen heeft het LaQuSo gereedschappen ontwikkeld waarmee software kan worden geverifieerd en gevalideerd. Een bedrijf krijgt een certificaat als er geen moeilijk traceerbare fouten in de software zitten.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/2476711). © Jaarbeurs IT Media.

?

 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.