Managed hosting door True

Bull en Capgemini slaan handen ineen voor douane

 

Bull en Capgemini Nederland gaan een lange termijn samenwerking aan voor het realiseren van automatiseringsoplossingen voor de douane.

Het gaat om zogenaamde e-customs-programma's. Die omvatten de richtlijnen en it-strategieën waarmee douaneorganisaties kunnen overstappen naar een veilig, geïntegreerd, modulair, interoperabel en toegankelijk elektronisch douanesysteem. 

Gezamenlijk hebben Capgemini Nederland en Bull kennis en ervaring op het gebied van software, architectuur, systeemintegratie, procestransformatie, e-Customs, douanebeleid en -techniek. Dit wordt gebundeld en verder ontwikkeld in het Capgemini Customs Competence Center. Naar eigen zeggen maken Bull en Capgemini Nederland een snelle modernisering mogelijk van de kernapplicaties. "De geboden architectuur biedt een naadloze koppeling met de reeds in gebruik zijnde applicaties van andere EU-lidstaten."

Bull ontwikkelde een specifieke softwareoplossing voor de douane: e-biscus. Met deze complete oplossing kunnen douane-organisaties transformeren naar een papierloze organisatie. Ook biedt het een solide roadmap die volledig aansluit op Multi-Annual Strategic Plan (MASP) van de Europese Unie. Deze oplossing voldoet aan alle eisen en kan snel worden ingezet. e-biscus is gebaseerd op Best Practices en werd reeds succesvol binnen en buiten de EU geïmplementeerd. Onder meer Ierland, Malta, Cyprus en Marokko maken gebruik van de oplossing.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/2462631). © Jaarbeurs IT Media.

?

 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.